Rogličev "veliki sovražnik": "Vsak dan sem močnejši!"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Italijanski kolesarski superzvezdnik je zadovoljen s svojimi predstavami na začetku nove sezone.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič si zaradi svojega mirnega karakterja v svetu kolesarstva ni ustvaril pravih sovražnikov. Zaradi številnih napetih dvobojev si je v zadnjem času sicer ustvaril številne kolesarske rivale, a se z nobenim nikoli ni zapletal v večji spor.

Za njegovega največjega nasprotnika bi tako lahko označili italijanskega asa Vincenza Nibalija, s katerim sta predvsem zaradi podžiganja tamkajšnjih medijev, bila medijsko ter kolesarsko bitko na Dirki po Italiji pred dvema letoma.

Foto: Profimedia Vincenzo Nibali in Primož Roglič

Italijan je takrat Rogliču očisal, da sledi in odgovarja zgolj na njegove napade ter da če mu že želi stalno slediti, se lahko oglasi pri njemu doma, kjer mu bo pokazal, kaj vse je že osvojil, medtem ko Slovencu do takrat še ni uspelo slaviti v skupnem seštevku nobene izmed največjih tritedenskih dirk ali na kateremu izmed kolesarskih spomenikov.

Italijanski mediji so njun spor še podžigali, vse skupaj pa se je v naslednjih mesecih povsem umirilo, saj sta se redkokdaj srečala na istih dirkah, obenem pa je Roglič postal najboljši kolesar na svetu, Italijanova krivulja pa je šla strmo navzdol in ni več mogel konkurirati slovenskemu asu.

Foto: Epa Vincenzo Nibali in Primož Roglič

A po besedah iz njegove ekipe Trek Segafredo naj bi se legendarni "Morski pes iz Messine" vračal v sam vrh kolesarstva. Nibali je namreč sodeloval na prvi večji kolesarski preizkušnji sezone, dirki Etoile de Besseges. Preizkušnja sicer spada v najnižji profesionalni rang Mednarodne kolesarske zveze, a so nanjo številne ugledne ekipe poslale močno zasedbo pred pomembnejšimi dirkami v naslednjih tednih in mesecih.

Na "zvezdi Bessegesa" so med drugim poleg Nibalija nastopili Egan Bernal, Michal Kwiatkowski, Geraint Thomas (vsi Ineos Grenadiers), Alberto Bettiol, Rigoberto Uran (oba EF Education-Nippo) in številni drugi. Slovenskih predstavnikov ni bilo.

Obeta se spektakel Neverjetno, s kakšnim izzivom se bosta na Touru morala spopasti oba Slovenca

Petdnevno preizkušnjo je po zaslugi uspešnega pobega v tretji etapi dobil Tim Wellens. V skupnem seštevku se je Belgijcu najbolj približal Kwiatkowski (+ 0:53), tretji je bil član Bora-Hansgrohe Nemec Nils Politt (+ 0:59).

Nibali, ki je dirko zaključil na skupno 26. mestu, pa je bil zelo zadovoljen s svojimi predstavami, predvsem pa svojim napredkom tekom dirke: "Gre za prvo dirko sezone in nikoli ne veste, kako se boste počutili. Zame je bila zelo dobra dirka. Sem v zelo dobrem stanju in čutim, da sem močnejši iz dneva v dan."

Foto: Profimedia Vincenzo Nibali

Nibali je bil nato zelo skrivnosten glede svojega načrta dirk ter ciljev za prihajajočo sezono. Znano je le, da naj bi sezono nadaljeval na etapni dirki Tirreno-Adriatico, preden se bo udeležil prvega velikega spomenika kolesarstva v sezoni, dirke Milano-San Remo, katero je pred tremi leti celo zmagal. Sicer pa je njegov načrt sezone zavit v tančico skrivnosti.

"Morali bomo videti, kako se bodo stvari to sezono odvijale. Nisem si zadal še nekih splošnih ciljev," je pojasnil ter nadaljeval: "Pred nami bo še veliko pomembnih dirk, glavno pa je, da se vsake, katere se udeležim, lotim z določenim entuzijazmom, katerega sem recimo začutil po začetnih treningih ter na etapah te prve dirke sezone."

"Sem zelo optimističen glede tega, kar me čaka v letošnji sezoni," je zaključil Nibali.

Foto: Profimedia Vincenzo Nibali in Primož Roglič

Zanimivo bo videti, kako pogosto se bo njegov urnik križal z Rogličevim ter če lahko ponovno pričakujemo kakšnega izmed epskih obračunov dveh izmed najboljših kolesarjev zadnjega stoletja. Po poročilih iz kolesarskih vrst naj bi si namreč Morski pes iz Messine povrnil svoj apetit in bo še kako nevaren.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.