Rogličeva ekipa do zmage

Foto: Epa Dylan Groenewegen
Nizozemska zmaga na drugi etapi prestižne dirke.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Dylan Groenewegen je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Pariz - Nica. Tekmovalec moštva Lotto, za nizozemsko ekipo nastopa tudi Primož Roglič, tega sicer ni na tej dirki, je v ciljnem sprintu 187,5 km dolge ravninske etape med krajema Orsonville in Vierzon premagal Italijana Elio Vivianija in Nemca Andrea Greipla, rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi pa je zadržal Francoz Arnaud Demare (FDJ).

V skupni razvrstitvi drugouvrščeni Španec Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) zaostaja sedem, tretjeuvrščeni Francoz Christophe Laporte (Cofidis) pa osem sekund.

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je na nedeljski uvodni etapi doživel nesrečo in pri tem utrpel nekaj odrgnin po obrazu. Zavoljo tega je v cilj prišel na 152. mestu in z nekaj več kot šestimi minutami zaostanka, današnjo preizkušnjo pa je v času zmagovalca končal na 78. mestu. Pibernik je v skupni razvrstitvi na 147. mestu (+6:28).

V torek bo na sporedu veliko bolj razgibana tretja etapa med krajema Bourges in Chatel-Guyon v dolžini 210 km.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.