Šport
137 ogledov

Rogličeva ekipa do zmage

Dylan Groenewegen Epa
Nizozemska zmaga na drugi etapi prestižne dirke.

Nizozemec Dylan Groenewegen je zmagovalec druge etape kolesarske dirke Pariz - Nica. Tekmovalec moštva Lotto, za nizozemsko ekipo nastopa tudi Primož Roglič, tega sicer ni na tej dirki, je v ciljnem sprintu 187,5 km dolge ravninske etape med krajema Orsonville in Vierzon premagal Italijana Elio Vivianija in Nemca Andrea Greipla, rumeno majico vodilnega v skupni razvrstitvi pa je zadržal Francoz Arnaud Demare (FDJ).

V skupni razvrstitvi drugouvrščeni Španec Gorka Izagirre (Bahrain-Merida) zaostaja sedem, tretjeuvrščeni Francoz Christophe Laporte (Cofidis) pa osem sekund.

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je na nedeljski uvodni etapi doživel nesrečo in pri tem utrpel nekaj odrgnin po obrazu. Zavoljo tega je v cilj prišel na 152. mestu in z nekaj več kot šestimi minutami zaostanka, današnjo preizkušnjo pa je v času zmagovalca končal na 78. mestu. Pibernik je v skupni razvrstitvi na 147. mestu (+6:28).

V torek bo na sporedu veliko bolj razgibana tretja etapa med krajema Bourges in Chatel-Guyon v dolžini 210 km.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice