Avto
597 ogledov

Slovenski amaterski prvaki na novih kolesih

1/5
Anej Ferko
Ste vedeli, da imamo v Sloveniji svetovne prvake v amaterskem kolesarstvu? Leta 2016 se je s tem nazivom okitilo kolesarsko društvo Tuš Team, ki bo v novi sezoni nastopalo na novih kolesih s slavnim imenom Fondriest.

Kolesarsko društvo Tuš Team velja za enega izmed najuspešnejših kolesarskih klubov v Sloveniji. Postali so tudi svetovni prvaki v amaterskem kolesarstvu leta 2016. V sezoni 2018 bodo za ekipo pod vodstvom športnega direktorja Mitje Mahoriča nastopali Matej Lovše, Matej Kravos, Borja Jelič, Andrej Žavbi, Iztok Melanšek, Vlado Prpar, Miha Vantur, Iztok Kovačec, Dunja Selan in Mitja Mesarič.

Najtrofejnejši slovenski amaterski kolesarski klub se v novo sezono podaja z novimi kolesi italijanskega proizvajalca Fondriest. Danes so člani ekipe Tuš Team svoja kolesa prevzeli v kolesarskem centru Špan, ki je tudi generalni zastopnik za znamko Fondriest. 

 | Avtor: Anej Ferko Anej Ferko

Maurizio Fondriest je slovito ime italijanskega kolesarstva s konca osemdesetih in začetka devetdesetih. Bil je svetovni prvak leta 1988 in zmagal je tudi na legendarni klasiki Milano–San Remo in na Valonski puščici. Med kolesarji je bil poznan po svoji natančnosti in tem, kako lepo je skrbel za svoja kolesa. Ob koncu kariere je začel lasten razvoj in vzpostavitvijo svoje blagovne znamke Fondriest. Priljubljen je tudi med slovenskimi kolesarji in je še danes ohranja stike s svojimi sotekmovalci. 
 

Ekipa bo letošnje leto vozila na modelu TF2  v posebni zeleni barvi. "Želimo, da bodo kolesa ne le pomagala uspehom kluba, temveč bodo s svojo barvo tudi prepoznavni znak ekipe Tuš Team," izbiro barve koles pojasnjuje Boštjan Felc, ki je v podjetju Špan zadolžen za kolesarski program, v podjetju, kjer zadnja leta vse večji poudarek namenjajo mobilnosti vseh vrst s, velik poudarek pa namenjajo kolesom in imajo poleg lastneg trgovine in znamke električnih koles S-Bikes še zastopstvo za znamke BMC, Fondriest, Torpado, Esperia in Askoll. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.