Šport
180 ogledov

Roglič ne bo čutil pomanjkanja

primož roglič dirka po franciji 17. etapa EPA
Generalni sponzor bo povečal vložek v ekipo, za katero nastopa Primož Roglič.

Nizozemska kolesarska ekipa LottoNL Jumbo je hitro rešila težavo, ki je nastala, ko je včeraj nizozemska državna loterija sporočila, da v naslednji sezoni ne bo več glavni sponzor ekipe. Ta je hitro odgovorila s podpisom petletne pogodbe z verigo supermarketov Jumbo, ki je s kolesarji že sodelovala, zdaj pa bo povečala svoj vložek.

S tem bo postala glavni sponzor, a ne samo kolesarjev, med katerimi je tudi slovenski as Primož Roglič, ampak tudi ekipe v hitrostnem drsanju, ki nosi isto ime. Lastnik ekipe je sicer podjetje za proizvodnjo dežnikov Team Oranje.

"Jumbo nam zagotavlja, da bomo lahko dolgoročno razvijali strategijo dela z našimi kolesarji. Skupaj z njim bomo ustvarjali nekaj fantastičnega, verjamem, da bomo zdaj tudi lažje zadržali naše najboljše kolesarje," je dejal Richard Plugge, direktor ekipe, naslednice Rabobanka, ki so jo pod imenom Kwantum-Decosol ustanovili leta 1984.

Primož Roglič Cilj: zmage na Touru Šport Pri Rogličevi ekipi odpustili kolesarja, dva suspendirali

Ekipa LottoNL-Jumbo ima v novi sezoni že pet zmag, za to je najbolj zaslužen sprinter Dylan Groenewegen. Kot pravijo pri Jumbu letos želijo še izboljšati odlično sezono 2017, v kateri so zabeležili številne uspehe, dobili dve etapi na Touru, eno izmed njih prav Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.