Šport
187 ogledov

Pri Rogličevi ekipi odpustili kolesarja, dva suspendirali

primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga EPA
Najboljši slovenski kolesar bo znova napadal etapne zmage na Touru.

Trenutno najboljši slovenski kolesar Primož Roglič je podaljšal pogodbo z nizozemsko ekipo LottoNl-Jumbo do leta 2020. Enako je storil tudi nizozemski sprinter Dylan Groenewegen. Oba bosta v sezoni 2018 tako kot letos nastopila na dirki po Franciji in lovila etapne uspehe.

"Imamo dober načrt za prihodnost," je med petkovo predstavitvijo ekipe in podaljšanju pogodbe dejal Roglič, Groenewegen pa je povedal: "Logično je, da sem podaljšal pogodbo. Imam veliko zaupanja v ekipo, ekipa pa verjame vame."

Primož Roglič Intervju Šport Primož Roglič: Froome je premagljiv že zdaj, toda ...

Roglič in Groenewegen sta letos na Touru zmagala etapo, do novih uspehov na največji dirki bosta skušala priti tudi v sezoni 2018. Vodja ekipe LottoNl-Jumbo Richard Plugge je ob tem razkril bolj podroben načrt dirk svojih kolesarjev. Roglič se ne bo osredotočil na boj za skupno razvrstitev, temveč bo lovil etapne zmage, skupaj z Robertom Gesinkom bo skušal pomagati kapetanu Stevenu Kruijswijku.

Roglič je že opravil prve priprave na novo sezono. Med njimi pa je ekipo nekoliko pretresla nespametna poteza treh kolesarjev. Juan-Jose Lobato, Antwan Tolhoek in Pascal Eenkhoorn so namreč predčasno odšli domov, po tem ko so jih ujeli z nedovoljenimi uspavalnimi tabletami, za katere niso dobili dovoljenja ekipe. Po pogovoru je LottoNl-Jumbo odpustil Lobata, Tolhoeka in Eenkhoorna pa suspendiral za dva meseca.

primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga Noro! Neverjetno! Nimam besed! Šport Roglič poskrbel za največji uspeh slovenskega kolesarstva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.