Šport
391 ogledov

Ima ponudbe največjih ekip

Primož Roglič Anže Petkovšek Primož Roglič
"Še vedno se učim," pravi prvi slovenski zmagovalec na eni izmed etap Toura.

Poseben gost letošnje Sporto konference v Portorožu je bil slovenski kolesarski zvezdnik leta 2017, svetovni podprvak v kronometru ter etapni zmagovalec na letošnjem Touru Primož Roglič. Po vseh uspehih je Roglič tudi v Portorožu potrdil, da zmaga na Touru ostaja eden najlepših trenutkov v njegovi karieri.

V središču pozornosti je seveda priprava na leto 2018. "Prihodnje leto bi se bolj fokusiral na enotedenske dirke, s katerimi bi se pripravil na tritedenske preizkušnje. Ne vem še, na katerih dirkah bom nastopal, saj bomo program sestavili skupaj s trenerji in vodstvom kluba, a želja seveda ostajata italijanska in francoska kolesarska pentlja, Giro in Tour," je razkril kolesar. Ob tem je 28-letni Zasavec potrdil tudi, da je po vseh uspehih dobil ponudbe bogatejših ekip, a se je da tudi v novi sezoni ostaja zvest nizozemskemu Lottu.

primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga Noro! Neverjetno! Nimam besed! Šport Roglič poskrbel za največji uspeh slovenskega kolesarstva

primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga Zmaga na Touru Šport Primož Roglič: "Ko sem slišal slovensko besedo, sem ..."

"Še vedno se učim"

Tudi na Sportu Roglič ni mogel mimo svoje športne zgodbe, ki se je začela s smučarskimi skoki, tudi grdim padcem v Planici, po 15 letih pa nadaljevala z odhodom v kolesarstvo in nizanjem velikih uspehov.

"Ko sem skakal, kolesa sploh nisem imel, saj v skokih ni bilo zaželeno, da si preveč na kolesu. Pri kolesarstvu so gibi ponavljajoči, kar v skokih ni dobrodošlo," je pojasnil Roglič in potrdil, da pot v nov šport ni bila enostavna. "To je bil povsem drug svet, nisem vedel kako deluje in nisem poznal ljudi. Na srečo sem dobil priložnost pri Adrii Mobilu in se tam začel učiti, kaj je kolesarstvo, še vedno se učim in peljem to zgodbo naprej."

Primož Roglič | Avtor: Anže Petkovšek Primož Roglič Anže Petkovšek

Zanimivosti je bilo veliko, od tega, da si je po vsega 3000 prevoženih kilometrih odločil za nakup tekmovalnega kolesa, pa do tega, da po opravljenih testih na Fakulteti za šport v kolesarskem svetu vanj še vedno niso verjeli. "Z vztrajnostjo sem priložnost dobil. Začetki niso bili enostavni in kmalu sem ugotovil, da potrebuješ ogromno dela, motivacije in vztrajnosti, da prideš, kamor si želiš."

"Sem med najboljšimi"

Velika nagrada za odrekanja in pogumno odločitev je sledila na 17. etapi letošnje dirke po Franciji, ko je dobil prestižno etapo z vzponom na Galibier. "Ta zmaga ostaja eden najlepših trenutkov v moji karieri. Bil je prav poseben dan. Vse se je izšlo, kot sem si zamislil, pa tudi ob cesti sem prvič slišal slovensko besedo, videl zastavo in to ti da dve prestavi več."

Primož Roglič Intervju Šport Primož Roglič: Froome je premagljiv že zdaj, toda ...

Zanimivo je, da si je etapo delno ogledal že maja, ko je bil s partnerko na dopustu v Franciji. "Seveda v obdobju, ko naša sezona traja, nisem šel na dopust brez kolesa. Šla sva v Briancon in seveda sva si ogledala tudi del etape, na kateri sem zmagal. V vrhunskem športu je pač tako, da nekako skušamo usmeriti čas v to kaj, kje in kako izboljšati."

Druga nagrada je sledila na svetovnem prvenstvu na Norveškem, kjer si je v kronometru privozil srebro in spisal nov košček slovenske kolesarske zgodovine. "V medaljo sem bil prepričan. Verjel sem, da se je letos že zgodilo veliko smole in da bo šlo tokrat vse OK. Pred tem sem padel, imel tehnične težave in vedel sem, da sem nekako naredil svoj bonus."

primož roglič Kronometer Šport "Rogla" svetovni podprvak!

A kot pravi kolesar, vseh zastavljenih ciljev z letošnjimi uspehi še ni dosegel. "Čaka me še veliko dela. Sem med najboljšimi, a ogromno malenkosti se še moram naučiti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.