Šport
2376 ogledov

Primož Roglič: "Ko sem slišal slovensko besedo, sem ..."

primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga EPA
Primož Roglič je zbral vtise po fenomenalni zmagi v 17. etapi in jih na svoji spletni strani delil z navijači.

"Nora dirka. Še vedno nisem zbral vseh misli, ampak kakšen dan! Zagotovo mi bo v spominu ostal za vedno. Sedemnajsta etapa Dirke po Franciji 2017 je zmaga za Slovenijo in mojo ekipo. Galibier sem imel pred očmi že nekaj časa, spust sem poznal, navijači ste bili neverjetni; ko sem slišal slovensko besedo in videl zastave, sem dobil kar solzne oči! Hvala! Sedaj pa zbrano do konca, pa bom zelo zadovoljen!" je zapisal prvi slovenski zmagovalec etape na dirki po Franciji. Slovenija je postala 33. država s takšnim uspehom.

primož roglič, dirka po franciji Zgodovinski trenutek Šport Roglič tudi o očitkih, da je goljufal
Borut Pahor Veselje Slovenija Predsednik Borut Pahor je čestitko Rogliču kar narisal
primož roglič dirka po franciji 17. etapa zmaga Noro! Neverjetno! Nimam besed! Šport Roglič poskrbel za največji uspeh slovenskega kolesarstva "Noro. Neverjetno. Nimam besed," je sicer že takoj po zmagi povedal Roglič in dodal: "V tem trenutku ne morem dojeti vseh čustev. Kasneje bom verjetno dojel, kaj mi je uspelo. Za vedno si bom zapomnil ta dan. Načrt je bil napasti na Galibier. Moja punca in družina so danes tu. Ko sem videl vse slovenske zastave, sosede, družino ob trasi, je bilo res noro."
Pawel Poljanski Nazorna fotografija Šport Takšne so noge po 16-ih etapah Toura

Primož Roglič ima sicer pred seboj na Touru še eno pomembno etapo. Na jutrišnjem kronometru v Marseillu, vožnja na čas bo tokrat dolga 22,5 kilometra, sodi v ožji krog favoritov za etapno zmago. Največji preizkus bo po dveh tretjinah začrtane trase predstavljal vzpon na hrib s slovito baziliko Notre-Dame de la Garde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.