Šport
142 ogledov

Stopničke za Slovenca že na uvodu v sezono

Luka Mezgec Luka Mezgec.
Na prvi dirki v sezoni že lep uspeh slovenskega kolesarja.

Slovenski kolesar Luka Mezgec je na začetku sezone 2018 že dobro pripravljen, saj je v prvi etapi dirke Volta a la Comunitat Valenciana osvojil drugo mesto. Pred slovenskim državnim prvakom, članom ekipe Mitchelton-Scott, je bil le Nizozemec Danny van Poppel iz moštva LottoNl-Jumbo.

Etapa iz Oropese El Marja do Peniscole, se je po 191,4 kilometra končala s sprintom. Van Poppel se je odločil za dolg sprint, na katerega odgovora ni imel noben drug kolesar, še najbližje mu je bil Mezgec. Tretji je bil Belgijec Jurgen Roelandts. Van Poppel je s tem oblekel majico vodilnega.

"Zadnjih 10 kilometrov je bilo res hektičnih. Na začetku etape sem dobil solidno podporo ekipe, zadnji mož Michael Albasini pa me je pripeljal v dober, varen položaj za vlak LottoNl-Jumba. Ni mi bilo težko ostati za Dannyjem. Moja pripravljenost je dobra, v samem sprintu pa mi še manjka moč, ki bo še prišla. Konec koncev sem zadovoljen s tem, kar sem naredil čez zimo. Užival sem ob vrnitvi na dirke," je povedal Mezgec.

Petdnevna dirka v okolici Valencie sicer sodi v koledar evropske serije in je prva za slovenske kolesarje v letu 2018. Na njem poleg Mezgeca kolesarijo še Jan Tratnik (CCC Sprandi Polkowice), danes 26., Luka Pibernik (Bahrain-Merida), ki je bil 29., Primož Roglič (LottoNl-Jumbo), 31. v prvi etapi, Marko Kump, debitant v dresu CCC-ja, ki je osvojil 90. mesto, ter Domen Novak (Bahrain-Merida), uvodoma 127.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice