Šport
2764 ogledov

Takšne so posledice trčenja s tovornjakom

laurens de plus Laurens De Plus
Posledice nesreče precej hujše, kot so sprva predvidevali.

Obetavni belgijski kolesar Laurens De Plus je v prometni nesreči, ki se je zgodila med treningom v Južni Afriki, utrpel zlom križnice in medenice, so pokazale zdravniške preiskave.

Belgijec, član ekipe Quick-Step Floors, je treniral skupaj z moštvenima kolegoma Bobom Jungelsom in Petrom Vakočem, ko je nesrečno trojico zbil tovornjak. Po prvih informacijah naj bi jo najhuje skupil Vakoč, ki je utrpel zlom vretenc in uspešno prestal operacijo. Bolnišnico naj bi zapustil do konca tega tedna.

Jungels jo je odnesel brez poškodb, De Plus pa je po navedbah ekipe utrpel nekaj odrgnin ter močan udarec v predel ledvic in pljuč. Kasnejše preiskave so pokazale, da poškodba ni tako nedolžna in da bo 22-letnik moral počivati več tednov. "De Plus bo moral opraviti konzervativno rehabilitacijo. Potreboval bo najmanj tri tedne, preden se bo lahko vrnil na trening," je sporočila ekipa.

Oba v bolnišnici Šport Tovornjak zbil dva kolesarja

Jungels je kmalu po nesreči objavil posnetek na omrežju YouTube, kjer je apeliral na vse udeležence prometa, naj vozijo previdno. "V nekem tenutku se smeješ s prijateljem, v naslednji sekundi že vpiješ in kličeš na pomoč. Prijatelj leži v tvojih rokah in ne veš, ali bo še kdaj kolesaril, hodil...," je travmatične trenutke opisal Jungels in dodal: "Ne trdim, da kolesarji ne delamo napak. Pogosto zavzamemo prevelik del ceste in ne spoštujemo pravil. Prosim, ne počnite ničesar, kar bi lahko vodilo v situacijo, kakršna se je pripetila nam."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice