Šport
228 ogledov

Tovornjak zbil dva kolesarja

Petr Vakoč (spredaj).
Eden utrpel hujše, drugi lažje poškodbe.

Za kolesarja ekipe QuickStep Floors Čeha Petra Vakoča in Laurensa De Plusa so se višinske priprave v Južnoafriški republiki nesrečno končale. Na treningu ju je zbil tovornjak, zato so morali oba odpeljati v bolnišnico. Oba sta bila po nesreči pri zavesti.

Domnevno jo je slabše odnesel obetavni češki tekmovalec, ki ima zlomljenih nekaj vretenc, zato ga bodo po hitrem postopku operirali. Belgijec, ki je padel in se poškodoval tudi na zadnji tekmi lanske svetovne serije po Lombardiji, ima nekaj modric, odrgnin, prejel naj bi udarec v predel pljuč in ledvic.

Z nesrečnikoma je bil tudi Luksemburžan Bob Jungels, ki pa se je nesreči izognil. "Trening smo že končali, bil sem nekoliko stran od njiju. Tovornjaka nisem videl, kar naenkrat pa sem zaslišal trušč in videl sotekmovalca na tleh. Stekel sem do njiju, spregovorili smo nekaj besed, a ju nisem upal premikati. Neka gospa je poklicala zdravniško pomoč, v bolnišnico sta odšla skupaj z zdravnikom ekipe, upam, da bo z njima vse v redu in da bosta hitro spet na kolesu," je iz Južnoafriške republike sporočil Jungels, ki pa ni navedel, kaj se je zgodilo z voznikom tovornjaka.

Petindvajsetletni Vakoč, v karier ima sedem profesionalnih zmag, je bil eden velikih adutov ekipe za spomladanske klasike, lani je bil drugi na dirki De Brabantse Pijl, leto pred tem pa je na njej tudi zmagal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.