Šport
4726 ogledov

Ta nasilen izpad bo obžaloval dve leti

Wang Xin PrtSc
Kitajski poklicni kolesar Wang Xin bo najmanj dve leti obžaloval napad besa, ki ga je privedel do neljubih scen in pretepa na dirki po Hainanu.

Kolesar Wang Xin, sicer član kitajske ekipe Keyi Look, je fizično obračunal z dvema predstavnikoma švicarskega moštva. Prvega je napadel s pestmi in ga toliko časa tepel, da je človek padel na tla, tam pa ga je še večkrat brcnil v glavo. 

Ko so ga policisti in spremljevalne osebe ustavile, je napadel še drugega predstavnika švicarske ekipe. Najprej ga je udarjal s pestmi, nato pa je odšel v spremljevalno vozilo in iz njega potegnil ročno tlačilko. Na srečo so nadaljnje napade preprečili policisti. Mimoidoči so napad posneli in video je že zaokrožil po medmrežju.

Kitajskemu kolesarju se je "odpeljalo", ker naj bi švicarsko vozilo med etapo povzročilo njegov padec. Wang Xin se je sicer po dogodku opravičil za napada, a kitajska kolesarska zveza zanj ni imela usmiljenja in ga suspendirala za dve leti, prav tako pa so kaznovani tudi športni direktor kluba ter oba zdravnika, ki niso znali ustaviti oziroma preprečiti divjanja svojega člana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.