Šport
270 ogledov

Marca Pantanija niso umorili

oče Marca Pantanija Oče Marca Pantanija se ni sprijaznil z uradno razlago smrti njegovega sina.
Italijansko vrhovno sodišče je sklenilo, da nekdanjega italijanskega kolesarskega zvezdnika Marca Pantanija niso umorili, danes poročajo italijanski mediji.

Družina nekdanjega zmagovalca dirk po Franciji in Italiji Marca Pantanija je leta 2014 ponovno odprla preiskavo smrti, saj je sumila, da so Pantanija leta 2004 umorili.

Pantanija so 14. februarja 2004 našli mrtvega v hotelu v Riminiju, preiskavo o smrti kolesarskega zvezdnika pa so znova začeli leta 2014. Sodišče v Riminiju je že junija 2016 zaključilo z ugotovitvijo, da ni nobenih dokazov o umoru Pantanija. Antonio De Rensis, odvetnik kolesarjeve družine, se je zatem pritožil na vrhovno sodišče.

Peter Sagan Zgodovinsko Šport Prvi kolesar, ki je trikrat zapored svetovni prvak

Pantanijeva družina je trdila, da je neka tretja oseba odgovorna za smrt, preiskovalci pa verjamejo, da je "pirata", kakor so klicali kolesarja, v smrt pahnilo dolgoletno uživanje drog in slabo psihično stanje, v katerega je padel leta 1999, ko so ga izključili z Gira. Pantani je bil tistega leta v majici vodilnega in le eno gorsko etapo do konca dirke pozitiven na dopinškem testu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice