Šport
245 ogledov

Slovenec do svoje četrte zmage med profesionalci

Matej Mohorič Reševalni pas/Twitter
Slovenski kolesar zabeležil prvo zmago v novem klubu.

Slovenski kolesar Matej Mohorič je na začetku sezone v odlični formi, saj je po sobotnem močnem zaključku na dirki svetovne serije Strade Bianche danes zmagal dirko ekstra kategorije GP Industria&Artigianato v Italiji. Do nje je prišel v svojem značilnem slogu - z napadom na zadnjem spustu.

Mohorič je v soboto vknjižil 11. mesto na dirki Strade Bianche, danes pa je svojo dobro pripravljenost unovčil na dirki, ki se je po 199,2 kilometra končala v Larcianu. Na spustu se je odločil za napad in na koncu slavil svojo četrto profesionalno zmago, prvo v dresu Bahrain-Meride, kateri se je pridružil v letošnji sezoni.

Drugo mesto je s tremi sekundami zaostanka osvojil Italijan Marco Canola, tretji je bil še en Italijan Davide Ballerini, ki je skozi cilj popeljal skupinico kolesarjev z zaostankom 11 sekund.

Mohorič velja za izvrstnega spustaša, to je dokazal že v lanski sezoni na dirki po Španiji in pred leti, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka v konkurenci mladincev in mlajših članov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.