Šport
159 ogledov

Štangelj o Mohoriču: "Ne bo le v vlogi pomočnika"

Matej Mohorič twitter
Kolesar Matej Mohorič je v nedeljo v Italiji vpisal prvo slovensko zmago v sezoni 2018.

S svojo četrto profesionalno in premierno v dresu Bahrain-Meride je Matej Mohorič potrdil, da je dobro pripravljen na novo sezono, a ne tako dobro, kot bi si želel sam. Po uspehu se bo povsem osredotočil na majsko dirko po Italiji, ki je njegov glavni cilj sezone.

"Pripravljenost še ni tako dobra, kot sem si želel. Čaka me še kar nekaj dela pred Katalonijo in Girom. Imam dva tedna časa, da se v redu pripravim na dirko po Kataloniji. Po njej bom šel naravnost na druge letošnje višinske priprave na Tenerife. Tam se bom lahko v redu pripravil na dirko po Italiji, ki je moj največji cilj sezone. Moram izboljšati še kar nekaj stvari in veselim se že nadaljevanja sezone," je v pogovoru za STA povedal Mohorič.

Kljub temu je precej zgodaj v sezoni prišel do dveh zelo dobrih rezultatov. V soboto je na težki klasiki z močnim zaključkom prikolesaril do 11. mesta, dan kasneje pa je zmagal na dirki GP Industria&Artigianato. S tem je dobil potrditev, da je na pravi poti do rezultatov, ki so jih mnogi od njega pričakovali že po letih 2012 in 2013, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka med mladinci in mlajšimi člani.

"Seveda, zmaga ti da še dodatno samozavest in večjo motivacijo, da si še naprej priden in da pridno delaš," je dejal 23-letnik iz Podblice, ki je navkljub svoji mladosti že precej izkušen kolesar. V svetovni seriji kolesari peto sezono, doslej je zbral štiri profesionalne zmage - največja je zagotovo lanska etapna na dirki po Španiji.

Z zmago - do nje je prišel z vratolomnim zadnjim spustom, s kakršnim je prvič zablestel, ko je osvojil mavrično majico svetovnega prvaka - je upravičil tudi zaupanje Bahrain-Meride, v katero je prestopil pred letošnjo sezono. Glavni športni direktor Gorazd Štangelj je že ob uradni predstavitvi ekipe zagotovil, da Mohorič v njegovi zasedbi zagotovo ne bo pomočnik.

"Vemo, da je velik talent. To lahko gre samo še naprej. V začetku sezone bi ga radi dali v vidno vlogo. Začutil je, da je zmagovalec, to mora zdaj tudi dokazati. Ne bo vedno v vlogi pomočnika, kot je bil v zadnjih treh letih v elitnem kolesarstvu. Takoj bi mu radi namenili program, v katerem bi imel svojo vlogo. Eden od njegovih ciljev je tudi Giro. Težko je reči, ali lahko na njem meri na generalno razvrstitev, zagotovo pa ne bo samo pomočnik," je dejal Štangelj.

Mohorič je z 240 točkami, ki jih je zbral ta konec tedna, na lestvici Mednarodne kolesarske zveze napredoval za 68 mest. Trenutno je na 92. mestu, pred njim sta od Slovencev 26. Primož Roglič in 74. Simon Špilak. V točkovanju držav je Slovenija 12. na svetu, na vrhu je Italija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.