Rogličevemu velikemu tekmecu bosta pomagala dva Slovenca

Foto: EPA Vincenzo Nibali
Pet dni pred štartom 102. kolesarske dirke po Italiji je imena tekmovalcev razkrilo moštvo Bahrain Meride.
Oglej si celoten članek

Za kapetana Vincenza Nibalija, ki bo eden glavnih tekmecev Primoža Rogliča za skupno zmago, bosta delala tudi dva Slovenca - Grega Bole in Kristijan Koren.

Vrhunec sezone "Na to se popolnoma nič ne oziram."

Vincenzo Nibali, ki se bo potegoval za tretjo skupno zmago v karieri na Giru, je po mnenju stavnice bwin četrti kandidat za roza majico. Po zmagi na dirki po Romandiji je na prvo mesto skočil Roglič, drugi je Nizozemec Tom Dumoulin, tretji pa Britanec Simon Yates.

Stavniška hiša je očitno spoznala potencial Rogliča, saj je njegovo kvoto iz petkove 3,5 znižala na 2,2. Drugouvrščeni Dumoulin ima 3,5, Yates 4,25, Nibali pa že 7,5.

"Giro je moj glavni cilj v prvem delu sezone. Pripravljen sem na veliko avanturo in se zavedam, da je pred mano ogromno zahtevnih kilometrov po gorah, veliko pomembnih posamičnih kronometrov ter lepo število tekmecev," pravi Nibali.

Ekipo Bahrain Meride sestavljajo: Vincenzo Nibali, Antonio Nibali, Domenico Pozzovivo, Damiano Caruso, Andrea Garosio, Grega Bole, Kristijan Koren in Valerio Agnoli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.