Rok Praznik se vrača v matični klub

Foto: EPA
Foto: EPA
Po preteklih dvanajstih sezonah, ki jih je preživel v drugih rokometnih sredinah, se Rok Praznik vrača v Celje Pivovarno Laško, kjer bo nastopal do konca sezone 2013/14.
Oglej si celoten članek

Vodstvo celjskega kluba je sklenilo dogovor s Praznikom, ki je otrok celjske šole rokometa in je za člansko ekipo že nastopal med letoma 1998 in 2001, nato pa se podal v tujino. Triintridesetletni igralec je s Celjani vadil od začetka sezone, potem ko je v pretekli sezoni nastopal za zvezdniški Paris St. Germain v Franciji.

Francija je bila tudi njegova prva postaja po odhodu iz Celja, ko se je podal v Ivry, v nadaljevanju pa je igral tudi za francoski Villeurbanne in špansko Bidasoo. V Sloveniji je med letoma 2005 in 2010 branil barve koprskega Cimosa, nato odšel v špansko La Riojo, v zadnjih dveh sezonah pa je igral za Pariz.

76 tekem, 76 golov

Praznik bo v Celju nastopal kot nepogodbeni igralec, v celjskem dresu pa je na 76 dosedanjih tekmah dosegel prav toliko golov.

"Zelo vesel sem, da sem se vrnil domov v moje Celje. Šele, ko se podaš v tujino, se zaveš koliko je celjski klub spoštovan v Evropi. V tem klubu in rokometni šoli sem pridobil večino mojega znanja, ki sem ga oplemenitil v drugih klubih. Vračam se v sredino, kjer sem začel in verjamem, da bom te moje izkušnje in znanje lahko delil s številnimi mladimi celjskimi rokometaši in jim pomagal, tako kot so drugi nekdaj pomagali meni," je dejal Praznik, medtem ko je trener Vladan Matić dodal: "Od Roka pričakujem, da bo s svojimi izkušnjami v veliko pomoč naši ekipi. Predvsem v obrambnih nalogah pričakujem njegov velik doprinos. Z nami je že vse od priprav in s svojim pozitivnim karakterjem se je takoj vklopil v ekipo, zato nam bo lahko že takoj pomagal."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.