Šport
16 ogledov

Rok Praznik se vrača v matični klub

rok praznik EPA
Po preteklih dvanajstih sezonah, ki jih je preživel v drugih rokometnih sredinah, se Rok Praznik vrača v Celje Pivovarno Laško, kjer bo nastopal do konca sezone 2013/14.

Vodstvo celjskega kluba je sklenilo dogovor s Praznikom, ki je otrok celjske šole rokometa in je za člansko ekipo že nastopal med letoma 1998 in 2001, nato pa se podal v tujino. Triintridesetletni igralec je s Celjani vadil od začetka sezone, potem ko je v pretekli sezoni nastopal za zvezdniški Paris St. Germain v Franciji.

Francija je bila tudi njegova prva postaja po odhodu iz Celja, ko se je podal v Ivry, v nadaljevanju pa je igral tudi za francoski Villeurbanne in špansko Bidasoo. V Sloveniji je med letoma 2005 in 2010 branil barve koprskega Cimosa, nato odšel v špansko La Riojo, v zadnjih dveh sezonah pa je igral za Pariz.

76 tekem, 76 golov

Praznik bo v Celju nastopal kot nepogodbeni igralec, v celjskem dresu pa je na 76 dosedanjih tekmah dosegel prav toliko golov.

"Zelo vesel sem, da sem se vrnil domov v moje Celje. Šele, ko se podaš v tujino, se zaveš koliko je celjski klub spoštovan v Evropi. V tem klubu in rokometni šoli sem pridobil večino mojega znanja, ki sem ga oplemenitil v drugih klubih. Vračam se v sredino, kjer sem začel in verjamem, da bom te moje izkušnje in znanje lahko delil s številnimi mladimi celjskimi rokometaši in jim pomagal, tako kot so drugi nekdaj pomagali meni," je dejal Praznik, medtem ko je trener Vladan Matić dodal: "Od Roka pričakujem, da bo s svojimi izkušnjami v veliko pomoč naši ekipi. Predvsem v obrambnih nalogah pričakujem njegov velik doprinos. Z nami je že vse od priprav in s svojim pozitivnim karakterjem se je takoj vklopil v ekipo, zato nam bo lahko že takoj pomagal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.