Šport
39 ogledov

Gorenje ni bilo kos evropskemu prvaku

Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov
1/4
Gregor Katič
Rokometaši velenjskega Gorenja so v 2. krogu evropske lige prvakov (skupina D) v gosteh izgubili z nemškim HSV iz Hamburga z 32:41 (13:21).

Slovenski prvaki so - po treh zmagah v državnem prvenstvu in eni v Ligi prvakov - prvič v tej sezoni igrišče zapustili sklonjenih glav. Poraz je povsem pričakovan, mladi, neizkušeni in prenovljeni Velenjčani so na nasprotni strani igrišča imeli same velemojstre rokometne igre in zadnje zmagovalce zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu. Velenjčani bodo naslednjo tekmo v Ligi prvakov znova igrali v Nemčiji, 13. oktobra bodo gostovali v Flensburgu.

Od prvih minut v zaostanku

Rokometaši iz Šaleške doline so si že po osmih minutah igre priigrali tri gole zaostanka (4:7), preveliko spoštovanje do gostiteljev in premalo agresivna igra v obrambi pa je botrovala še višjemu zaostanku. V 16. minuti je znašal štiri gole (8:12), do konca prve polovice tekme pa je konstantno rasel.

Velenjčani so prvič na dvoboju resnično moč nemške ekipe občutili po izključitvi Kristiana Bećirija. V 21. minuti so zaostali za šest golov (9:15), do konca prvega polčasa pa prikazali zelo bledo predstavo. Nemci so kaznovali sleherno njihovo napako, Velenjčani pa so si najvišji zaostanek pridelali v 28. minuti, ko so zaostali 10:20.

V drugem polčasu boljša predstava

Izbranci velenjskega trenerja Ivana Vajdla so se v drugi polovici tekme - navkljub velikemu primanjkljaju v zadetkih - borili po najboljših močeh. Imenitnim tekmecem iz Hamburga, ki so že v prvem polčasu razrešili vse dvome o zmagi, v drugem pa hranili moči za veliko napornejše dvoboje na domačem in mednarodnem prizorišču, niso bili kos, a Velenjčani so vendarle pokazali veliko lepši obraz in drugo največje nemško mesto zapustili z zaostankom devetih golov, čeravno so se štiri minute pred koncem približali na 31:35.

V velenjski ekipi sta bila najbolj učinkovita Niko Medved in Klemen Cehte, oba sta dosegla po šest golov. V nemški je bil strelsko najbolj razpoložen Žarko Marković s sedmimi zadetki.

Liga prvakov, 2. kolo, rezultati:

Skupina D

Hamburg : Gorenje 41:32  (21:13)
Marković 7, Duvnjak 5, Schröder 5, Đorđić 5; Medved 6, Cehte 6

Drott : Flensburg 27:37 (13:19)

Nedelja ob 17.00
Aalborg - Naturhouse Logrono

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.