Rokometaši pred težko nalogo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski rokometaši so dobili tekmece, ki jih bodo morali ugnati za uvrstitev na svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Moška rokometna reprezentanca Slovenije se bo v dodatnih kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu med 9. in 27. januarjem prihodnje leto na Danskem in v Nemčiji pomerila z Madžarsko. 

Prva tekma bo na sporedu med 8. in 10. junijem v Sloveniji, povratna pa med 12. in 14. junijem v gosteh. Lokacija tekme v Sloveniji bo znana naknadno, so sporočili iz RZS.

Slovenija je današnji kvalifikacijski žreb v zagrebški Areni pričakala v prvem jakostnem bobnu. V njem so bile tudi poraženka nedeljske finalne tekme na evropskem prvenstvu na Hrvaškem med Španijo in Švedsko ter Češka, Hrvaška, Norveška, Belorusija, Makedonija, Srbija in Islandija, njene možne tekmice pa so bile Avstrija, Črna gora, Madžarska, Litva, Nizozemska, Portugalska, Romunija, Rusija in zmagovalka dvoboja Švica - Bosna in Hercegovina.

Igra kroglic je odločila, da se bodo izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića pomerili z vzhodnimi sosedi. "Vedno znova in znova se moramo dokazovati," so bile uvodne besede direktorja slovenske reprezentance Uroša Mohoriča. "Dobili smo enega najtežjih tekmecev iz drugega jakostnega bobna. Madžarska je že vrsto let na vrhu svetovne in evropske scene, z njo smo se v preteklosti že velikokrat pomerili. Glede na to, da bomo prvo tekmo igrali na domačem igrišču, je naša želja, da si že na prvi tekmi priigramo čim boljše izhodišče. Glede na klubsko sceno je Madžarska v prednosti, a mi bomo naredili vse, da si na reprezentančnem prizorišču izborimo nastop na svetovnem prvenstvu," je še dodal Mohorič.

"Kot običajno tudi tokrat nismo imeli sreče pri žrebu in smo dobili verjetno najtežjega možnega tekmeca, prav tako pa prvo tekmo na domačem parketu. Ne glede na vse je do junija še veliko časa za pripravo. Upam, da bodo naši igralci zdravi - v kolikor so, se nikoli ne bojimo nikogar," je žreb na kratko ocenil selektor Vujović.

Komentar Pospravite apaurine, konec je

Madžari se sicer na EP 2018 niso uvrstili v drugi del tekmovanja. Z ekipo, ki jo vodi Ljubomir Vranješ, se je slovenska izbrana doslej vrsta pomerila na 25 tekmah, od katerih jih je 12 dobila, dvakrat igrala neodločeno, enajstkrat pa izgubila. Ekipi sta se na isti ravni kvalifikacij že pomerili tudi v kvalifikacijah za SP 2011, v katerih so bili Madžari v skupnem seštevku boljši za en gol.

Svetovno prvenstvo bodo gostili nemški Berlin, Hamburg, München in Köln ter danska Koebenhavn in Herning.

Na svetovno prvenstvo so se iz Evrope že uvrstili branilci naslova iz Francije ter gostitelji Nemci in Danci, mesto na SP pa si bo izborila tudi zmagovita ekipa nedeljske finalne tekme med Španijo in Švedsko na evropskem prvenstvu na Hrvaškem.

Ostro nad EHF Lapajne: Če bi imeli čisto vest, bi Vujovića kaznovali

Pari dodatnih kvalifikacij za SP 2019:

Srbija - Portugalska
Litva - Islandija
Češka - Rusija
Belorusija - Avstrija
Makedonija - Romunija
Nizozemska - Švedska/Španija (poraženka finala na EP)
Norveška - Švica/BiH
Hrvaška - Črna gora

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.