Rola po triurni drami ostal praznih rok

Foto: EPA
Foto: EPA
Najboljši slovenski tenisač Blaž Rola je v drugem krogu turnirja serije 500 v Riu izgubil proti Brazilcu Joau Souzi.
Oglej si celoten članek

Ptujčan Blaž Rola je obstal v osmini finala teniškega turnirja ATP v brazilskem Rio de Janeiru z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev. Po treh nizih in treh urah ga je izločil 88. igralec sveta Joao Souza s 6:4, 6:7 (9) in 6:4. Rola je pred tem dobil vse tri obračune z Brazilcem na turnirjih serije Challenger, na njunem največjem do sedaj pa je ostal praznih rok.

Blaž je izgubil prvo servisno igro uvodnega niza in si do konca ni več opomogel. V drugem je povedel s 4:2, a je prednost splavala po vodi, nato pa je Souza na svoj servis ubranil še tri brejk priložnosti.

Dogajanje se je preselilo v podaljšano igro, kjer je Rola najprej zapravil tri žogice za niz, neuspešen pa je bil tudi Brazilec, ki ni uspel izkoristiti niti ene od treh žogic za zmago. Rola je v sedmem poskusu rezultat v nizih vendarle poravnal na 1:1.

V tretjem sta bila tenisača dokaj izenačena, Rola je že povedel z brejkom, vendar se je Souza vrnil, dvoboj pa se je končal z 11. dvojno napako slovenskega tenisača, po kateri se je nasprotnik veselil uvrstitve med najboljših osem.

Ptujčan se je v osmino finala v razvpitem brazilskem mestu prebil po zmagi nad Argentincem Leonardom Mayerjem, sicer 30. igralcem na lestvici ATP, ki je dvoboj predal v tretjem nizu po vodstvu Slovenca s 4:1. Rola je prvi niz izgubil s 4:6, drugega pa dobil po podaljšani igri s 7:6 (3).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.