Šport
37 ogledov

Rola po triurni drami ostal praznih rok

blaž rola rio de janeiro 2015 atp 500 EPA
Najboljši slovenski tenisač Blaž Rola je v drugem krogu turnirja serije 500 v Riu izgubil proti Brazilcu Joau Souzi.

Ptujčan Blaž Rola je obstal v osmini finala teniškega turnirja ATP v brazilskem Rio de Janeiru z nagradnim skladom 1,5 milijona ameriških dolarjev. Po treh nizih in treh urah ga je izločil 88. igralec sveta Joao Souza s 6:4, 6:7 (9) in 6:4. Rola je pred tem dobil vse tri obračune z Brazilcem na turnirjih serije Challenger, na njunem največjem do sedaj pa je ostal praznih rok.

Blaž je izgubil prvo servisno igro uvodnega niza in si do konca ni več opomogel. V drugem je povedel s 4:2, a je prednost splavala po vodi, nato pa je Souza na svoj servis ubranil še tri brejk priložnosti.

Dogajanje se je preselilo v podaljšano igro, kjer je Rola najprej zapravil tri žogice za niz, neuspešen pa je bil tudi Brazilec, ki ni uspel izkoristiti niti ene od treh žogic za zmago. Rola je v sedmem poskusu rezultat v nizih vendarle poravnal na 1:1.

V tretjem sta bila tenisača dokaj izenačena, Rola je že povedel z brejkom, vendar se je Souza vrnil, dvoboj pa se je končal z 11. dvojno napako slovenskega tenisača, po kateri se je nasprotnik veselil uvrstitve med najboljših osem.

Ptujčan se je v osmino finala v razvpitem brazilskem mestu prebil po zmagi nad Argentincem Leonardom Mayerjem, sicer 30. igralcem na lestvici ATP, ki je dvoboj predal v tretjem nizu po vodstvu Slovenca s 4:1. Rola je prvi niz izgubil s 4:6, drugega pa dobil po podaljšani igri s 7:6 (3).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.