Ronaldinho ob izdatni globi izpuščen iz pripora

Foto: Epa
Foto: Epa
Končala se je petmesečna paragvajska avantura brazilskega nogometnega zvezdnika, ki je bil vse od 7. marca v priporu zaradi ponarejene potne listine.
Oglej si celoten članek

Kot je poročal BBC, so paragvajske oblasti 40-letnega Ronaldinha izpustile iz hišnega pripora, bo pa moral Brazilec vseeno plačati denarno kazen.

Ronaldinho se je znašel v kolesju paragvajskih sodnih oblasti, potem ko je skupaj z bratom v državo vstopil s ponarejenimi potovalnimi listinami.

Ronaldinho, dvakratni najboljši nogometaš sveta ter leta 2002 z Brazilijo svetovni prvak, ter njegov brat in hkrati menedžer Roberto Assis sta bila vse od vstopa v Paragvaj v priporu. Sprva sta prebila en mesec v zaporu, a kasneje so ju oblasti v zameno za skoraj 1,5 milijona evrov varščine spustile v hišni pripor.

Foto: Epa Ronaldinho pripor

Zvezdnik V priporu ga obiskujejo manekenke, prireja razuzdane zabave

Tako sta zadnjih nekaj mesecev, vse od aprila, prebila v luksuznem hotelu v središču paragvajskega glavnega mesta Asunción. Oba so zdaj izpustili in sta na prostosti ter lahko znova potujeta domov v Brazilijo, čeprav morata po sklepu sodišča skupaj plačati skoraj 200.000 dolarjev oziroma 170.000 evrov kazni oziroma odškodnine paragvajski državi.

Ronaldinho je potoval v državo kot ambasador kampanje za socialno prikrajšane otroke. Svoj 40. rojstni dan je preživel v paragvajskem zaporu, preden je par plačal varščino in se preselil v luksuzni hotel v karanteno.

Foto: Epa Ronaldinho pripor

Za potovanje s ponarejenimi potnimi listi je v Paragvaju sicer zagrožena zaporna kazen do pet let zapora. Oba brata sta v zameno za izpustitev iz hišnega pripora priznala krivdo.

Paragvajsko sodišče je sicer presodilo, da je imel Ronaldinhov brat večjo krivdo, kajti vedel je, da potujeta s ponarejenimi dokumenti. V Paragvaju bo imel Ronaldihnov brat kazensko kartoteko, v Braziliji pa se bo moral dve leti javljati brazilskim oblastem v Riu de Janeiru kot del dogovora, saj Brazilije 24 mesecev ne bo smel zapuščati. Ronaldinho, ki je v karieri igral za takšne klube, kot so Barcelona, PSG in AC Milan, po lastnih besedah ni vedel, da je njegov potni list ponarejen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.