"Ronaldo je uničil moje sanje"

Foto: Profimedia Giorgio Chiellini cristiano ronaldo
Dolgoletni branilec stare dame si končno deli slačilnico z nogometašem, ki je bil vrsto let velik trn v peti njegovemu moštvu.
Oglej si celoten članek

Giorgio Chiellini je navdušen, da končno igra skupaj s Cristianom Ronaldom in ne proti njemu, saj mu je portugalski superzvezdnik v preteklosti večkrat razblinil sanje o najprestižnejši klubski kroni na stari celini.

Petkratni dobitnik zlate žoge je v času, ko je nosil dres madridskega Reala, Juventusu večkrat preprečil osvojitev naslova v ligi prvakov, na katerega Torinčani čakajo vse od leta 1996.

Brez zadržkov Zlatan Ibrahimović: "Cristiano, ne se*ji!"

"Cristiano je proti nam dosegel zares veliko golov in večkrat je uničil moje sanje - v Cardiffu, Madridu in Torinu," je za BBC povedal branilec, ki upa, da bodo z Ronaldovo pomočjo tudi nogometaši Juventusa zdaj končno dočakali svoj veliki trenutek. "Prej smo sanjali o ligi prvakov, zdaj pa je postala naš cilj. Cristiano je najboljši nogometaš na svetu in potrebujemo ga za tisti zadnji korak," je prepričan 34-letnik.

Foto: Epa Giorgio Chiellini Cristiano Ronaldo

"Takšen je Ronaldov značaj. Ima fantastične sposobnosti na igrišču, a tudi izven njega nam je v veliko pomoč s svojim odnosom, načinom dela, pripravo na tekme in z načinom, kako živi svoje vsakdanje življenje. Ekipa se je močno spremenila," je o vplivu enega najboljših igralcev vseh časov še povedal Italijan. "Menim, da sodimo med peterico favoritov za naslov, poleg Barcelone, Manchester Cityja, Real Madrida in Bayern Münchna. Tudi PSH in Atlético Madrid lahko prideta do zmage, a do tega je še veliko in čaka nas še kar nekaj tekem."

Zaostritev Vrag odnesel šalo, izdan nalog za odvzem DNK Ronaldu

Izkušeni branilec se tudi pri 34 letih uči novih veščin svojega poklica. Pri tem mu je v veliko pomoč prav Ronaldo. "Zanimalo me je, kakšen je njegov odnos izven igrišča. Poskušam posnemati njegov način dela v telovadnici in njegovo osredotočenost. Pomagal mi je," je povedal Chiellini in priznal, da ga je Ronaldov prestop presenetil. "Nisem mogel verjeti. Po nekajdnevnih govoricah sem se pogovoril s predsednikom. Presenečen sem bil. Tudi za druge igralce in navijače je bilo to nekaj zelo nenavadnega," je sklenil Italijan.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.