Ronaldo po šestih letih pojasnil svoj način proslave zadetkov ter razkril idola

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Največjega idola Cristiana Ronalda na žalost ni več med nami.
Oglej si celoten članek

Eden izmed dveh najboljših nogometašev na svetu zadnjih deset let, Cristiano Ronaldo, je v razgovoru za Youtube kanal Soccer razkril, s katerim nogometnim genijem bi si najbolj želel skupaj igrati nogomet.

Foto: EPA Eusebio Benfica orel Lizbona Portugalska

"V moji glavi je mnogo igralcev, s katerimi bi si želel zaigrati, toda izbral bom samo eno ime. Gre za nogometaša iz moje države, ki je pred nekaj leti žal umrl (leta 2014 op. p.), to je Eusebio. On je eden izmed sinov Portugalske in želel bi si, da bi lahko zaigral z njim, ker je Portugalec. Bil je neverjetna oseba in žal mi je, da nisva skupaj nastopala za reprezentanco," je razkril priljubljeni Portugalec.

smrt eusébia Portugalska žaluje za Eusébiom, Mou: "Bil je navdih"

Eusebio je bil sicer portugalski napadalec, ki je tresel mreže med leti 1957 in 1980. Večino svoje kariere je igral za Benfico, za katero je na 440 nastopih zbral neverjetnih 473 zadetkov. Za portugalsko reprezentanco je nastopil na 64 tekmah, na katerih je dosegel 41 zadetkov.

 

"Suiii!"

 

Ronaldo pa se je v razgovoru dotaknil še ene zanimive teme ter pojasnil šest let staro skrivnost, kako je patentiral svojo znamenito proslavo zadetka.

Zvezdnik Juventusa namreč zadetke proslavlja s skokom in pristankom v razkorak s stinjenimi pestmi na rokah, medtem ko ima roki iztegnjeni rahlo od telesa, med tem pa zavpije "Suiii!".

Vse skupaj se je začelo pred šestimi letiv Ameriki. Ronaldo je namreč 7. avgusta 2013 v Miamiju na prijateljski tekmi tekmi zabil gol Chelseaju ter začel revolucijo, saj so ga otroci s celotnega sveta začeli posnemati ter na njegov način proslavljati zadetke.

V razgovoru za spletni kanal Soccer pa je končno razkril, zakaj se je odločil patentirati prav takšen način proslave:

"Igrali smo proti Chelseaju v Ameriki in resnično ne vem, od kod se je vse skupaj začelo. Preprosto sem zabil zadetek in to je prišlo iz mene. Bilo je popolnoma naravno, če sem iskren."

"Nato pa sem ugotovil, da mi je všeč, zato sem začel to vse pogosteje ponavljati. Opazil sem, da je navijačem všeč, da so si me po tem zapomnili, pa sem preprosto nadaljeval s tem."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.