Ronaldo v igri za predsednika

Foto: EPA
Foto: EPA
Nekdaj najboljši nogometaš na svetu Ronaldo je resen kandidat, da na čelu brazilske nogometne zveze, ki jo pretresajo korupcijske afere, zamenja predsednika Marca Pola del Nera.
Oglej si celoten članek

Časnik O Estado de Sao Paulo pravi, da ima O Fenomeno, kot v Braziliji kličejo Ronalda, vse več podpornikov doma in v svetu za mesto predsednika brazilske nogometne zveze CBF (Confederação Brasileira de Futebol).

"To ni več le hipoteza, ampak lahko postane realnost," so zapisali v časniku. Tam so mnenja, da bi moral pred tem Marco Polo del Nero sicer odstopiti. Ta v zadnjem času deluje precej neobičajno. Med drugim je brez obrazložitve odpovedal zadnje poti v tujino. Pred tednom dni denimo je manjkal na zasedanju Izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze v Zürichu,

Osemintridesetletni Ronaldo že dlje zahteva odstop sedanjega predsednika, njegov predhodnik Jose Maria Marin pa že sedi za zapahi. Priprt je bil ob robu majskega kongresa Fife v Švici. Proti njemu še vedno poteka preiskava zaradi suma korupcije pri prodaji televizijskih in marketinških pravic v okviru nogometnih tekmovanj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.