Šport > Nogomet
47 ogledov

Ronaldo v igri za predsednika

ronaldo EPA
Nekdaj najboljši nogometaš na svetu Ronaldo je resen kandidat, da na čelu brazilske nogometne zveze, ki jo pretresajo korupcijske afere, zamenja predsednika Marca Pola del Nera.

Časnik O Estado de Sao Paulo pravi, da ima O Fenomeno, kot v Braziliji kličejo Ronalda, vse več podpornikov doma in v svetu za mesto predsednika brazilske nogometne zveze CBF (Confederação Brasileira de Futebol).

"To ni več le hipoteza, ampak lahko postane realnost," so zapisali v časniku. Tam so mnenja, da bi moral pred tem Marco Polo del Nero sicer odstopiti. Ta v zadnjem času deluje precej neobičajno. Med drugim je brez obrazložitve odpovedal zadnje poti v tujino. Pred tednom dni denimo je manjkal na zasedanju Izvršnega odbora Mednarodne nogometne zveze v Zürichu,

Osemintridesetletni Ronaldo že dlje zahteva odstop sedanjega predsednika, njegov predhodnik Jose Maria Marin pa že sedi za zapahi. Priprt je bil ob robu majskega kongresa Fife v Švici. Proti njemu še vedno poteka preiskava zaradi suma korupcije pri prodaji televizijskih in marketinških pravic v okviru nogometnih tekmovanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.