Šport > Nogomet
30 ogledov

Najdebelejši nogometaši

Ronaldo bo v milanskem derbiju navijal za rdeče-črne. (Foto: Action Images) Žurnal24 main
William Foulke, znan tudi kot Debelinko, velja za najtežjega nogometaša, ki je kdajkoli igral na nogometnih zelenicah širom sveta. Tehtal je kar 150 kilogramov. A pri tem ni osamljen.

Čeprav bi se mnogi strinjali, da je brazilski nogometni virtuoz Ronaldo sinonim za debelost v zadnjih desetih letih, pa ob pogledu na nekdanje nogometaše, kot sta Williama Foulkea in Neville Southall, ostanemo brez besed.


150-kilogramski William Foulke © spartacus.schoolnet

 
William Foulke (Chelsea)
William Foulke je bil v začetku dvajsetega stoletja vratar londonskega Chelsea . Debelinko, kot so še klicali Foulkeja, je branil mrežo še za Sheffield United in Bradford City . Rojen je bil 12. aprila leta 1874, umrl pa je star le 42 let. Tehtal je kar 150 kilogramov. Vzporedno z nogometno kariero je profesionalno igral kriket in to zelo dobro. 2,01 metra visoki Foulke je zbral celo en nastop za angleško nogometno reprezentanco.

Neville Southall (Everton)
Neville Southall, rojen 16. septembra leta 1958, je živa vratarska legenda. Valežan je branil mrežo Evertona . Med letoma 1981 in 1998 je zbral kar 578 nastopov za klub iz Liverpoola , s katerim je dvakrat osvojil angleški pokal FA in enkrat pokal pokalnih zmagovalcev. Southall je v svoji karieri kar 92-krat stal med vratnicama v dresu reprezentance Walesa . Zaradi svoje telesne konstrukcije je, preden je postal profesionalni nogometaš, delal kot fizični delavec in prenašal težke predmete. Čeprav ni bil niti približno tako "okrogel" kot Foulke, pa je s svojim stasom znal prestrašiti nasprotnike.


Neville Southall © virginmedia

 

Ronaldo (Milan)
Mnogi bodo rekli, da Ronaldo ni debel v pravem pomenu besede, a tu vseeno govorimo o nogometaših. Brazilec je prav gotovo eden od bolj zalitih. V nekem trenutku svoje šampionske kariere, ko se je najbolj zapustil, je tehtal prek 93 kilogramov, kar je za nogometaša, ki v višino meri 1,83 metra, vsekakor preveč. Il Fenomeno je simbol zapuščenosti modernega nogometaša, sindroma, ki mu je nedavno podlegel še en brazilski mojster obvladovanja okroglega usnja Ronaldinho .

Andy Reid (Sunderland)
26-letni Andy Reid, igralec angleškega Sunderlanda , spada med najdebelejše nogometaše vseh časov. Reid s svojim trebuščkom prekaša celo moderno generacijo debeluškastih nogometašev. Čeprav v višino meri zgolj 1,70 metra, tehtnica pokaže kar 85 kilogramov, kar je vsekakor preveč za profesionalnega nogometaša. Da se 12 kilogramov viška ne skriva v mišicah, nazorno razkriva slika.


Andy Reid ne more skriti viška kilogramov. © AFP

 

Ronaldinho (Barcelona)
Čeprav Ronaldinho ne potrebuje diete, pa so se v javnosti pojavile primerjave nogometaševega trebuščka danes in pred časom. Slike razkrivajo, da se je Brazilec zredil za najmanj pet kilogramov, kar je morda eden od glavnih vzrokov, da je kariera nespornega genialca krenila navzdol.


Ronaldinho včasih in danes © whoateallthepies

 

Dodajmo še, da bi svoje mesto na seznamu lahko našlo še kar nekaj slavnih nogometašev, od nekdanjega angleškega zvezdnika Paula Gaiscoignea do Mickyja Quinna , nekdanjega igralca Coventryja. Med "prvaki" je tudi Jan Molby , nekdanji igralec Liverpoola in reprezentant Danske, ter slavni Madžar Ferenc Puskas .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.