Rosberg nima več vstopa v paddock formule 1

Foto: Epa
Foto: Epa
Nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg vsaj do konca aktualne sezone ne bo imel dostopa do paddocka formule 1.
Oglej si celoten članek

Vodstvo formule 1 je Nicu Rosbergu, nekdanjemu svetovnemu prvaku (2016), prepovedalo vstop v paddock, ker ni cepljen proti covidu-19.

Nekdanji vrhunski dirkač, ki od upokojitve leta 2016 dela kot strokovni komentator televizijske hiše Sky Sports, je na nedavni dirki v Monaku svoje službene obveznosti opravljal nedaleč stran od vhoda v ograjen in javnosti nedostopen predel, kjer se med tekmovalnim koncem tedna zbira dirkaška elita.

Foto: Epa nico rosberg

Po trenutno veljavnih pravilih mora biti celotno F1 osebje, vključno z dirkači, mehaniki, člani ekip in predstavniki medijev, cepljeno proti koronavirusu, sicer nimajo vstopa v paddock ali drugo ključno infrastrukturo posameznih dirkališč širom sveta.

"Nico je okreval po okužbi s koronavirusom in ima veljavno potrdilo. Redno je podvržen testiranju za protitelesa in po priporočilu zdravnika v tem trenutku ne potrebuje cepljenja. Poleg tega vseskozi upošteva vse higienske in druge varnostne ukrepe," je sporočil tiskovni predstavnik nekdanjega dirkača Mercedesa.

Nico Rosberg je v karieri nastopil na 206 dirkah formule 1 ter zbral 23 zmag, 30 najboljših startnih položajev in 57 uvrstitev na stopničke. Leta 2016 je v tesnem boju za naslov prvaka premagal tedanjega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, nato pa pet dni kasneje nepričakovano oznanil svojo upokojitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.