Rossi in Márquez zakuhala nov incident!

Foto: Epa Maverick Viñales.
Foto: Epa Maverick Viñales.
V Misanu so bile kvalifikacije bolj vroče kot ponavadi.
Oglej si celoten članek

Španec Maverick Viñales (Yamaha) je zmagovalec kvalifikacij dirke svetovnega motociklističnega prvenstva v Misanu v elitnem razredu motoGP. Drugi je bil njegov rojak Pol Espargaró (KTM), tretji pa Francoz Fabio Quartararo (Yamaha SRT).

Kvalifikacije je zaznamoval tudi manjši incident v zadnjem krogu med zvezdnikoma Italijanom Valentinom Rossijem (Yamaha) in Špancem Marcom Márquezom (Honda), ki sta se po nekaj prehitevanjih tudi dotaknila, sicer ostala na motorjih, a je med njima že na stezi prišlo do izmenjave gest, vse skupaj pa bo verjetno dobilo še nadaljevanje v poslabšanju odnosov med obema. Kvalifikacij sicer nista končala prav na vrhu, Márquez je bil peti, Rossi pa na domači dirki šele sedmi.

Iz druge vrste bosta v nedeljo ob vodilnem v SP Márquezu začela še domačina Franco Morbidelli (Yamaha SRT) ter Andrea Dovizioso (Ducati), iz tretje pa ob Rossiju še Francoz Johann Zarco (KTM) in Španec Álex Rins (Suzuki).

Po 12 dirkah v SP je trdno na prvem mestu Marc Márquez z 250 točkami, Andrea Dovizioso jih ima 172, Álex Rins pa 149.

MXGP Tim Gajser po dveh padcih v napad iz ozadja

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.