Rossi podvomil v svoje sposobnosti

Foto: EPA
Foto: EPA
Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je navdušen nad testiranji Yamahe, kamor se je vrnil po dveh neuspešnih sezonah pri Ducatiju. Italijan v sezoni 2013 namerava dokazati, da še vedno sodi v motociklistični vrh, kjer sta ga v zadnjih letih zasenčila Jorge Lorenzo in Casey Stoner.
Oglej si celoten članek

Valentino Rossi je pred začetkom sezone zadovoljen z Yamahinim motociklom, ki se je dobro odrezal na testiranju v Sepangu. Sedemkratni svetovni prvak v najmočnejšem motociklističnem razredu želi čim hitreje pozabiti zadnji dve leti pri Ducatiju, kjer se je uspel samo trikrat uvrstiti na stopničke.

Foto: EPA valentino rossi ''Odleglo mi je in zelo sem zadovoljen s prvimi testiranji. Rekel sem, da želim ugotoviti, ali sem še vedno vrhunski dirkač. Tudi sam sem že podvomil. Spet sem tam z najboljšimi na svetu, s tistimi, ki so na vrhuncu kariere. Počutim se prerojenega. Ne zaostajam veliko,'' je povedal Rossi, ki je v Sepangu zaostal samo za aktualnim svetovnim prvakom Jorgejem Lorenzom in dirkačem Honde Danijem Pedroso.

Triintridesetletni Rossi priznava, da je prednost pred konkurenti v strateškem smislu izginila. ''Dirka, dvoboj kolo ob kolesu, je bila vedno moja močna točka. Zaradi smeri, v katero je krenil MotoGP, je to na žalost vedno manj pomembno. Strategije skorajda ni več, samo hitrost. V preteklosti si lahko zmagoval, četudi si bil malo počasnejši. Vedno si lahko nekaj izumil. Prednost, ki sem jo imel v preteklosti, je danes manj pomembna,'' je povedal Italijan.

Še vedno hiter in agresiven

Čeprav v strateškem smilu ni več tako dominanten, pa Rossi trdi, da ga leta nikakor niso upočasnila. ''Kar zadeva agresivnost, nisem izgubil ničesar, in še vedno lahko vozim na meji. V težki situaciji morda manj tvegam, na primer ko začne deževati. Nepremišljenost mladega dirkača, ki še ni imel resne nesreče, v tem pogledu pomeni prednost. Ker sem že doživel nesrečo v takšnih pogojih, mi možgani podzavestno sporočajo, naj bom previden. V tem pogledu sem nekaj izgubil, kar se tiče vsega ostalega pa mislim, da nisem izgubil ničesar,'' je odločno zatrdil Rossi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.