Šport > Moto športi
11 ogledov

Rossi podvomil v svoje sposobnosti

valentino rossi EPA
Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi je navdušen nad testiranji Yamahe, kamor se je vrnil po dveh neuspešnih sezonah pri Ducatiju. Italijan v sezoni 2013 namerava dokazati, da še vedno sodi v motociklistični vrh, kjer sta ga v zadnjih letih zasenčila Jorge Lorenzo in Casey Stoner.

Valentino Rossi je pred začetkom sezone zadovoljen z Yamahinim motociklom, ki se je dobro odrezal na testiranju v Sepangu. Sedemkratni svetovni prvak v najmočnejšem motociklističnem razredu želi čim hitreje pozabiti zadnji dve leti pri Ducatiju, kjer se je uspel samo trikrat uvrstiti na stopničke.

valentino rossi | Avtor: EPA EPA
''Odleglo mi je in zelo sem zadovoljen s prvimi testiranji. Rekel sem, da želim ugotoviti, ali sem še vedno vrhunski dirkač. Tudi sam sem že podvomil. Spet sem tam z najboljšimi na svetu, s tistimi, ki so na vrhuncu kariere. Počutim se prerojenega. Ne zaostajam veliko,'' je povedal Rossi, ki je v Sepangu zaostal samo za aktualnim svetovnim prvakom Jorgejem Lorenzom in dirkačem Honde Danijem Pedroso.

Triintridesetletni Rossi priznava, da je prednost pred konkurenti v strateškem smislu izginila. ''Dirka, dvoboj kolo ob kolesu, je bila vedno moja močna točka. Zaradi smeri, v katero je krenil MotoGP, je to na žalost vedno manj pomembno. Strategije skorajda ni več, samo hitrost. V preteklosti si lahko zmagoval, četudi si bil malo počasnejši. Vedno si lahko nekaj izumil. Prednost, ki sem jo imel v preteklosti, je danes manj pomembna,'' je povedal Italijan.

Še vedno hiter in agresiven

Čeprav v strateškem smilu ni več tako dominanten, pa Rossi trdi, da ga leta nikakor niso upočasnila. ''Kar zadeva agresivnost, nisem izgubil ničesar, in še vedno lahko vozim na meji. V težki situaciji morda manj tvegam, na primer ko začne deževati. Nepremišljenost mladega dirkača, ki še ni imel resne nesreče, v tem pogledu pomeni prednost. Ker sem že doživel nesrečo v takšnih pogojih, mi možgani podzavestno sporočajo, naj bom previden. V tem pogledu sem nekaj izgubil, kar se tiče vsega ostalega pa mislim, da nisem izgubil ničesar,'' je odločno zatrdil Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.