Šport > Moto športi
20 ogledov

Rossija na stopničke gnal pokojni rojak

valentino rossi jorge lorenzo EPA
Italijanski dirkač Valentino Rossi je prejšnjo nedeljo zadnjič nastopil pred domačimi navijači na Ducatijevem motociklu. The Doctor ni razočaral, saj je dirko končal na drugem mestu. Do vrhunskega rezultata mu je pomagal pokojni Marco Simoncelli.

valentino rossi | Avtor: EPA EPA
Valentino Rossi je bil po dirki za VN San Marina razumljivo zadovoljen, saj se je z Ducatijem šele tretjič zavihtel na zmagovalni oder. ''Zelo dobro. Srečen sem. Zahvalil bi se vsem, ki so še naprej verjeli vame, čeprav smo preživljali težke čase,'' je povedal Rossi in nadaljeval: ''Presrečen sem za vse fante pri Ducatiju. To je izjemen rezultat. Dirko bi rad posvetil Marcu Simoncelliju in njegovi družini. Marco mi je danes pomagal in me gnal na zmagovalni oder.''

Vale je bil izredno zadovoljen z izboljšavami motorja. ''Motor se je dobro odzval na vse spremembe. Tudi pozneje, ko so se gume obrabile, mi je šlo dobro,'' je povedal Rossi, ki ne obžaluje svoje odločitve, da bo Ducatija zamenjal za Yamaho. ''Odločil sem se. Do konca sezone si želim dobrih dirk, predvsem zaradi Ducatija,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.