Šport > Moto športi
15 ogledov

Lorenzo: ''Zaradi Rossija bom še hitrejši''

jorge lorenzo marc marquez sandro cortese EPA
Svetovni prvak v razredu MotoGP Jorge Lorenzo (Yamaha) težko pričakuje prihod Valentina Rossija. Španec je prepričan, da bo zaradi Italijana v prihodnji sezoni še hitrejši.

Španec Jorge Lorenzo je vrnitev Valentina Rossija v moštvo Yamahe označil za ''dobro, dobro za Yamaho, Valentina in zame, saj bom zaradi njega še hitrejši,'' je povedal aktualni svetovni prvak. V naslednji sezoni se zagotovo obeta ogorčen boj med Lorenzom in Rossijem, ki bosta sedela na enakem motociklu. ''Valentino? Vesel je, da se vrača k Yamahi. Naš motor je lažje voziti. Prepričan sem, da bo hiter,'' je dodal 25-letnik.

jorge lorenzo | Avtor: EPA EPA
Lorenzo se je v preteklosti nameraval pridružiti Ducatiju, danes pa meni, da v italijanskem moštvu nekaj ne deluje dobro. ''V zadnjih letih je samo Caseyu Stonerju uspelo iz njihovega motorja izvleči maksimum. Yamaha je podpisala z Rossijem, ker meni, da se bo boril za naslov svetovnega prvaka. Obenem jim lahko pomaga pri prodaji motorjev,'' je povedal Lorenzo.

Lorenzo, ki je v karieri osvojil dva naslova svetovnega prvaka, ni prepričan, koliko časa bo še vztrajal v motociklizmu. Dirkač Yamahe meni, da bosta z Danijem Pedroso tudi prihodnje leto glavna favorita za naslov. ''Favorita bova jaz in Pedrosa, vendar sem prepričan, da bo Valentino blizu,'' je povedal Lorenzo, ki namerava dirkati še najmanj dve sezoni. ''Dirkal bom še dve leti, potem pa bomo videli. Ko imaš 15 let, je vse zabavno, a tudi ta šport počasi postane rutina,'' je razkril Španec in spregovoril o varnosti v enem najbolj nevarnih športov na svetu. ''Smrt Marca Simoncellija naš je šokirala,'' je na vprašanje, ali je nesreča Italijana pripomogla k upokojitvi Caseya Stonerja, odgovoril Španec. ''Vsi smo se zamislili, da se lahko kaj takega zgodi komurkoli izmed nas. Zavedamo se, da je tveganje velik del našega športa,'' je zaključil Lorenzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.