Šport > Moto športi
61 ogledov

Stoner bo dirkal na štirih kolesih

Casey Stoner EPA
Nekdanji avstralski motociklist Casey Stoner se kot kaže še ni pripravljen posloviti od bencinskih hlapov. Dvakratni svetovni prvak bo po novem dirkal na štirih kolesih, in sicer v tekmovanju Dunlop Series.

Dvakratni svetovni motociklistični prvak Casey Stoner po slovesu od elitne motociklistične karavane po koncu sezone 2012 ni dolgo zdržal brez adrenalinskih izzivov. Športno kariero bo nadaljeval na štirih kolesih, danes je namreč sklenil pogodbo za dirkanje v tekmovanju Dunlop Series v Avstraliji.

Na tem avstralskem avtomobilističnem tekmovanju bo 27-letni Stoner sodeloval vsaj eno leto. Zanj bo to prvi tekmovalni preizkus z dirkalniki na štirih kolesih, a je že pred leti, ko je bil še aktiven na motorjih, že resno preizkušal dirkalnik Holden Commodore, s kakršnim bo prvič nastopil na dirki 3. marca v Adelaidi. V sezoni je v tem tekmovanju na sporedu sedem dirk.

"Vse skupaj bom vzel kot leto testiranja, tako da bom videli, če mi je zadeva sploh všeč in če bom uspešen v novi kategoriji," je bil pred novim dirkaškim začetkom previden Stoner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.