Šport > Moto športi
22 ogledov

Stoner: ''Pomembno je, koliko 'jajc' imaš''

casey stoner honda Reuters
Avstralskega dirkača Caseya Stonerja, ki se po koncu sezone poslavlja od motociklizma, je doletela velika čast. Na domači dirki za VN Avstralije so po njem poimenovali enega izmed ovinkov. Gre za izredno hiter ovinek, ki ga dirkači prevozijo v peti prestavi.

Avstralski motociklist Casey Stoner (Honda) se bo po koncu letošnje sezone poslovil od aktivnega "jezdenja jeklenih konjičkov", dvakratnega svetovnega prvaka v elitnem razredu motoGP pa so razveselili prireditelji dirke za VN Avstralije, saj so enega od ovinkov na dirkališču na Phillip Islandu poimenovali kar po njem. Na takšen način želijo ovekovečiti izjemno kariero avstralskega dirkača, ki je v najelitnejšem motociklističnem razredu osvojil dva naslova svetovnega prvaka (2007, 2011).

casey stoner honda | Avtor: Reuters Reuters
Stoner je na dirkališču na Phillip Islandu praktično nepremagljiv, saj je slavil na zadnjih petih zaporednih preizkušnjah. Prve štiri zmage je osvojil z Ducatijem, lani pa je slavil s Hondo. ''Moj uspeh ni posledica večje količine časa, ki bi ga preživel na progi, saj so ostali na Islandu odpeljali enako ali več krogov kot jaz. Stvar je v tem, da proga drsi in ima veliko hitrih zavojev, zato je pomembno, koliko 'jajc' imaš,'' je povedal Stoner, ki se je izkazane časti zelo razveselil. "Tretji ovinek na tukajšnjem dirkališču na Phillip Islandu je eden mojih najbolj priljubljenih, saj je izjemno hiter. Prevoziš ga v peti prestavi, vedno mi požene kri po žilah," je dejal 27-letni Avstralec in dodal: "Vožnja po tem ovinku mi je vedno predstavljala veliko veselje. V veliko čast si štejem, da so ta ovinek poimenovali po meni, to je zares velik privilegij."

Stoner je v svoji poslovilni sezoni na tretjem mestu v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, do konca pa sta le še dve dirki: v avstralskem Phillip Islandu in španski Valencii. Ob tem velja omeniti, da je Avstralec izpustil del sezone po poškodbi noge na avgustovskih kvalifikacijah v ameriškem Indianapolisu. V skupni razvrstitvi vodi Španec Jorge Lorenzo (Yamaha), drugi je njegov rojak Dani Pedrosa, razlika med njima pa znaša 22 točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.