Rossi se je izjasnil glede nadaljevanja kariere

Foto: Epa valentino rossi
Devetkratni svetovni prvak, od tega jih je sedem osvojil v elitnem razredu, je tik pred podpisom nove pogodbe.
Oglej si celoten članek

Italijanski zvezdnik motociklizma Valentino Rossi je danes na prizorišču naslednje dirke v razredu motoGP v Misanu oznanil, da 99-odstotno ostaja v kraljevskem razredu motociklizma.

Enainštiridesetletni dirkač iz Tavullie je namreč tik pred podpisom pogodbe s poltovarniško ekipo Yamahe, Petronasom.

S tem je Rossi zanikal govorice, ki so se razširile po karavani motoGP, da po letošnji sezoni končuje svojo športno pot. Še več, podrobnosti z novim moštvom, kjer bo dirkal skupaj z rojakom Francom Morbidellijem, so tako rekoč usklajene.

MotoGP Rossi: "Je*emti, pa ne tako!"

"Morda bomo to oznanili v Barceloni, 99-odstotno ostajam v motoGP," je o novi pogodbi dejal dirkač, ki bo februarja prihodnje leto dopolnil že 42 let. Devetkratni svetovni prvak, od tega sedemkrat v najmočnejšem razredu motociklizma, je doslej nastopil na 407 dirkah. Dosegel je 115 zmag, 235-krat pa je stal na odru za zmagovalce.

V letošnji sezoni po petih dirkah zaseda sedmo mesto s 45 točkami. Na vrhu razpredelnice je s 70 točkami Francoz Fabio Quartararo, ki ga bo Rossi zamenjal pri Petronas Yamahi.

Šesta dirka sezone bo VN San Marina, dirka razreda motoGP bo na sporedu v nedeljo ob 14. uri.

motoGP Tako dolgo bo odsoten Marc Márquez

Noro! Pri več kot 200 km/h skočil z motorja, ki je zagorel

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.