Rossi v pričakovanju Yamahinega ukaza

Foto: Profimedia valentino rossi
Valentino Rossi (Yamaha) se je znašel sredi "zanimive situacije".
Oglej si celoten članek

Devetkratni svetovni prvak Valentino Rossi (Yamaha) od vodstva Yamahe ni dobil navodila, da bi moral na zadnjih štirih dirkah sezone pomagati moštvenemu kolegu Mavericku Vinalesu (Yamaha).

"V tem trenutku ne. Yamaha tega običajno ne počne, a odvisno od prvenstva. Če bo zelo napeto, se tudi to lahko zgodi," je povedal Rossi, ki ima v skupnem seštevku 28 točk manj od tretjeuvrščenega Vinalesa (196). V vodstvu je Marc Máquez (224 točk) pred Andreo Doviziosom (208).

Vodilni trije dirkači v točkovanju elitnega motociklističnega razreda imajo v ekipah močne moštvene kolege. Vinales dirka o Rossiju, Márquez ob Daniju Pedrosi, Dovizioso pa ob Jorgeju Lorenzu.

"To je zanimiva situacija, saj imajo vsa tri moštva hitrega drugega dirkača, ki lahko pomaga v boju za naslov. Bomo videli," je stanje na lestvici komentiral Rossi.

Dirkač Yamahe je spregovoril tudi o zdravstvenem stanju po zlomu noge in nepričakovano hitrem okrevanju. "Noga je precej bolje. Po Aragonu sem malo trpel, potem pa sem imel teden dni počitka. Še vedno čutim bolečino, vendar lahko dirkam. Seveda nisem 100-odstoten, zato sem moral prilagoditi trening. Počutim se dobro."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.