Rothbart podpisal za Olimpijo

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Union Olimpija je podpisala enoletno pogodbo z izraelskim košarkarjem Robertom Borisom Rothbartom. To so nam potrdili tudi v ljubljanskem klubu.
Oglej si celoten članek

Center Robert Boris Rothbart, leta 1986 rojeni in 217 centimetrov visoki izraelski košarkar z bosanskim izvorom, je podpisal enoletno pogodbo z Unionom Olimpijo. Lansko sezono je Rothbart preživel pri Maccabiju iz Haife in dosegal 9,7 točke in 5,3 skoka na srečanje v pokalu EuroChallenge.

Podpis pogodbe je v jutranjih urah najprej potrdila menedžerska agencija Beobasket, nato pa so v popoldanskih urah za zurnal24.si informacijo potrdili tudi v ljubljanskem klubu.

Rothbart je bil rojen v Sarajevu, ki pa ga je zaradi vojne zapustil in s starši emigriral v Izrael. Od tam je odšel v ZDA, kjer je začel svojo košarkarsko kariero na srednji šoli Natomas High School. Leta 2004 se je namesto za odhod v NCAA odločil za začetek evropske zgodbe in je podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo s francoskim Paris Basket Racingom. V Franciji je ostal dve sezoni, leta 2006 je podpisal za francoski Hapoel Galil Elyon, drugo leto pa se je preselil v bosanski Borac Nektar iz Banje Luke. V sezoni 2008/2009 je igral za izraelski Ironi Nahariyo, drugo sezono pa v Maccabi Netanya. V lanski sezoni je nastopal za Maccabi Haifo in v pokalu EuroChallenge  v povprečju dosegal 9,7 točke in 5,3 skoka na tekmo. V izraelskem prvenstvu je imel manjši doprinos k ekipi, saj je dosegal 5,5 točke in 3,7 skoka. V svoji karieri je igral za mlajše kategorije izraelske izbrane vrste, od leta 2008 pa je tudi občasni izraelski članski reprezentant.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.