Šport > Košarka
26 ogledov

Rothbart podpisal za Olimpijo

Robert Rothbart Reuters
Union Olimpija je podpisala enoletno pogodbo z izraelskim košarkarjem Robertom Borisom Rothbartom. To so nam potrdili tudi v ljubljanskem klubu.

Center Robert Boris Rothbart, leta 1986 rojeni in 217 centimetrov visoki izraelski košarkar z bosanskim izvorom, je podpisal enoletno pogodbo z Unionom Olimpijo. Lansko sezono je Rothbart preživel pri Maccabiju iz Haife in dosegal 9,7 točke in 5,3 skoka na srečanje v pokalu EuroChallenge.

Podpis pogodbe je v jutranjih urah najprej potrdila menedžerska agencija Beobasket, nato pa so v popoldanskih urah za zurnal24.si informacijo potrdili tudi v ljubljanskem klubu.

Rothbart je bil rojen v Sarajevu, ki pa ga je zaradi vojne zapustil in s starši emigriral v Izrael. Od tam je odšel v ZDA, kjer je začel svojo košarkarsko kariero na srednji šoli Natomas High School. Leta 2004 se je namesto za odhod v NCAA odločil za začetek evropske zgodbe in je podpisal svojo prvo profesionalno pogodbo s francoskim Paris Basket Racingom. V Franciji je ostal dve sezoni, leta 2006 je podpisal za francoski Hapoel Galil Elyon, drugo leto pa se je preselil v bosanski Borac Nektar iz Banje Luke. V sezoni 2008/2009 je igral za izraelski Ironi Nahariyo, drugo sezono pa v Maccabi Netanya. V lanski sezoni je nastopal za Maccabi Haifo in v pokalu EuroChallenge  v povprečju dosegal 9,7 točke in 5,3 skoka na tekmo. V izraelskem prvenstvu je imel manjši doprinos k ekipi, saj je dosegal 5,5 točke in 3,7 skoka. V svoji karieri je igral za mlajše kategorije izraelske izbrane vrste, od leta 2008 pa je tudi občasni izraelski članski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.