Šport > Košarka
28 ogledov

Rothbart pred vrati Olimpije

Robert Rothbart Reuters
Na socialnem omrežju Twitter je večkrat zaokrožila novica, da naj bi Union Olimpijo okrepil 217 centimetrov visoki center Robert Rothbart, ki se je leta 1986 v Sarajevu rodil kot Boris Kajmaković.

Pri Unionu Olimpiji še vedno iščejo košarkarja na položaju centra, na socialnem omrežju Twitter pa je v ponedeljek večkrat zaokrožila novica, da naj bi bil nova okrepitev zmajev Robert Rothbart. Košarkar, ki se je leta 1986 rodil v Sarajevu kot Boris Kajmaković, je visok 217 centimetrov, v minuli sezoni pa je branil barve izraelskega Maccabija iz Haife. Rothbart je v minuli sezoni nastopal tudi v pokalu EuroChallenge, v povprečju pa je v 18 minutah dosegal 9,7 točke ter 5,3 skoka na tekmo. Pred tem je Rothbart igral še za Paris Basket Racing, Hapoel Galil Elyon, Borac Nektar, Ironi Nahariyju in Maccabi Netanyju.

"Ne komentiramo"

Seveda smo govorice preverili tudi pri edinemu slovenskemu evroligašu in dobili pričakovan odgovor. "Ne komentiramo," je za zurnal24.si dejal tiskovni predstavnik Olimpije Matevž Zupančič.

V Izrael zaradi vojne

Hortbart je rojstno Sarajevo zapustil zaradi vojne. Skupaj z družino se je sprva preselil v Izrael, nato pa v ZDA. Po šolanju v eni od največjih držav na svetu se je leta 2004 vrnil v Evropo. Leto kasneje se je Hortbart prijavil na nabor lige NBA, a ni bil izbran. Morebitni sedmi novinec pri zmajih ima košarko sicer zapisano že v genih, saj je bila njegova mama Nada odlična košarkarica, ki je igrala tudi za reprezentanco.

Komentarjev 1
  • JackD 18:46 22.avgust 2011.

    Kdo pa je ta njegova Nada??