Šport > Košarka
13 ogledov

Thompson Olimpijo spremljal v živo

Union Olimpija thompson Boštjan Tacol
Deon Thompson naj bi naslednji dve sezoni nosil dres Uniona Olimpije. Igranja za novi klub se že veseli, v Ljubljani pa pričakuje tudi dobrega prijatelja. Cilj ostaja tudi liga NBA.

Kako sta vam všeč Slovenija in Ljubljana?
Tu je resnično zelo lepo. Takoj ko sem stopil iz letala, sem si začel ogledovati pokrajino. Bil sem prijetno presenečen. Tudi Ljubljana mi je zelo všeč. Počutim se udobno in se že veselim igranja za Union Olimpijo.

Kakšen igralec ste?
Sem košarkar, ki naredi vse, kar od njega zahteva trener. Vselej se trudim po najboljših močeh, tudi do 110 odstotkov. Zunaj igrišča sem popolnoma drugačna oseba. Rad se šalim, smejim, pravzaprav imam vselej nasmeh na licu. A na parketu sem zelo resen, svoje delo želim opraviti čim bolje, pri tem pa se vseeno znam tudi zabavati.

Igrali ste v Grčiji. Kako ste se prvič odločili za prihod v Evropo?
Po koncu igranja za univerzitetno moštvo North Caroline sem se preizkusil v poletni ligi NBA, imel pa sem tudi priložnost, da odidem v trening kamp ekipe Minnesota Timberwolves. A niso mi zagotovili mesta na seznamu košarkarjev za nastop v rednem delu lige, zato sem se moral odločiti za drugačno pot. Nisem želel igrati v razvojni ligi NBA in čakati na klic iz Minnesote. Evropa mi je tako ponujala več možnosti za napredek. Vsekakor se je moja igra, odkar sem igral za North Carolino, spremenila. V Grčiji sem napredoval, to pa želim nadaljevati tudi tu.

Kakšni so vaši prvi vtisi o klubu? Zakaj ste se sploh odločili za Union Olimpijo?
Klub je zelo profesionalen. Vsi v klubu, od direktorja in predsednika do igralcev, so od prvega dne z mano ravnali zelo spoštljivo in profesionalno. To znam ceniti. Gre za ekipo, ki si želi tekmovati in zmagovati, takšen pa sem tudi jaz. Union Olimpijo in sebe vidim kot idealen par za odlično sodelovanje.

Ste si morda že kdaj ogledali kakšno tekmo Olimpije?
Pravzaprav sem si prejšnjo sezono v Atenah v živo ogledal tekmo med Olimpijo in Panathinaikosom. Šlo je za noro tekmo, ki se je končala izjemno. Seveda sem klub spremljal tudi ob evroligaških prenosih.

Kako potekajo treningi pri vašem novem klubu?
Vsak dan se veliko naučim. Trenerski štab in soigralci mi resnično pomagajo. Še vedno sem precej mlad in o košarkarski igri se moram še veliko naučiti. Menim, da imam tu izjemno priložnost za učenje. Mislim, da sem vsak dan boljši.

V kratkem se vam bo pridružil tudi nekdanji soigralec pri North Carolini Danny Green, ki je v zadnji sezoni lige NBA igral za San Antonio ...
Tega se resnično zelo veselim. Na univerzi sva skupaj igrala tri leta, pravzaprav sva bila dve leti celo cimra v univerzitetnem naselju. Še vedno gre za posebno prijateljstvo in povezanost iz teh časov, zato bo zelo zabavno igrati v Evropi, ki je daleč od doma, z nekom, ki ga tako dobro poznam. To bo zame nekaj res posebnega.

Ste mu pri odločitvi za Olimpijo pomagali tudi vi?
Pravzaprav ne. To se je zgodilo samo od sebe. Tik pred podpisom sem ga sicer res poklical in mu dejal, da to preprosto mora narediti. Povedal sem mu, da gre za odlično ekipo, ki je prejšnjo sezono dosegla dober rezultat v evroligaškem tekmovanju. Omenil sem mu tudi, da je Ljubljana prelepo mesto. Seveda sem dodal nekaj lepih besed, potem ko sem izvedel, da je zainteresiran za prihod v ta klub.

Slišali smo, da ima tudi posebno koreografijo za pesem Jump around ...
(smeh) Ta človek vedno nekaj poskakuje in pleše. Vsekakor bo zanimivo videti, ali še obvlada vse te plesne korake.

Na kaj ste do zdaj najbolj ponosni v svoji karieri?
Vsekakor je to osvojitev ameriške univerzitetne lige pred dvema letoma. Tudi leta 2008 smo nastopili na sklepnem turnirju četverice, a smo v polfinalu izgubili proti Univerzi v Kansasu, ki je nato tudi osvojila prvenstvo. Po porazu smo bili izjemno motivirani in že pred novo sezono smo trdo trenirali, nato pa nam je tudi uspelo osvojiti ligo NCAA. Res je bilo nekaj čudovitega, da smo se iz brezna, v katerega nas je pahnil poraz prejšnje leto, povzpeli na sam vrh. Tega sem bom vedno z veseljem spominjal.

Je vaš cilj še vedno zaigrati v ligi NBA?
Vsekakor si nekoč želim zaigrati tudi v njej. A sem šele na začetku kariere in na voljo imam še veliko priložnosti. Za zdaj sem osredotočen na igranje v Evropi in v naslednjih dveh letih na nastopanje za Olimpijo. Ob primernem napredku pa si seveda želim čez nekaj časa stopiti tudi na parket v ligi NBA.

Komentarjev 1