Rožman po drami do velikega finala, Verbič poražen na derbiju

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
V nedeljo sta bili v Ukrajini in na Hrvaškem odigrani odmevni nogometni tekmi.
Oglej si celoten članek

Na stadionu Rujevica na Reki sta se za mesto v finalu hrvaškega pokala udarila Rijeka pod vodstvom slovenskega stratega Simona Rožmana in Osijek. Na koncu se je veselilo moštvo s kvarnerske obale (3:2).

Slavonci so bolje začeli in po dveh zadetkih Petra Bočkaja v 48. minuti vodili že z 0:2. Nato pa so ostali brez izključenega Laszla Kleinheislerja, kar so domačini s pridom izkoristili.

V 66. minuti je znižal rezervist Robert Murić, sedem minut kasneje je po sporno dosojeni enajstmetrovki izenačil Antonio Čolak, preobrat pa je v 86. minuti po hitrem protinapadu z natančnim zaključkom dokončal še en rezervist - Sterling Yatéké.

Kljub prepovedi obiska stadiona se je okrog 200 pripadnikov reške navijaške skupine Armada povzpelo na bližnjo ograjo objekta in svoje ljubljence bodrilo s prepevanjem, zastavami in baklami.

Foto: Twitter Armada Rijeka

V finalu se bo Rijeka pomerila z zagrebško Lokomotivo. Ta je v soboto v Koprivnici po preobratu ungala Slaven Belupo (1:3). Finale se bo, predvidoma že z gledalci, igral 1. avgusta na stadionu Šubićevac v Šibeniku.

Tragičen konec Propad hrvaškega velikana, ki je ustvaril Modrića, Subašića, Vrsaljka...

Foto: Twitter Šahtar Doneck Dinamo Kijev

V najmočnejši ukrajinski nogometni ligi je bil v nedeljo na sporedu derbi najboljših ekip, Šahtarja iz Donecka in kijevskega Dinama. Čeprav je bil Šahtar domačin, so ga brez gledalcev odigrali v Kijevu, kar pa ekipe iz Donecka ni zmotilo, saj je slavila (3:1). Slovenski reprezentant Benjamin Verbič je za Dinamo igral od začetka do konca srečanja.

Kijevčani so prek Vitalija Bujaljskija v 38. minuti sicer povedli, a že minuto pozneje je Marlos izenačil. V drugem delu je v 67. minuti Marlos dosegel svoj drugi gol na tekmi, končni izid pa je v 74. minuti postavil Marcos Antonio.

Šahtar je z zmago storil še en korak k naslovu državnega prvaka, pred drugouvrščenim Dinamom ima osem kol pred koncem že 16 točk prednosti.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.