Rus bo spet prvi preizkusil letalnico

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici se bo začel z današnjim uradnim preizkusom letalnice.
Oglej si celoten članek

Slovenijo bo v četrtkovih kvalifikacijah zastopalo 13 skakalcev na čelu z Robertom Kranjcem in Petrom Prevcem, planiški konec tedna pa bo zaradi slabše forme izpustil dvakratni mladinski svetovni prvak Jaka Hvala.

Poleg že omenjenih asov bodo na finalu sezone slovenske barve zastopali še Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič, Jurij Tepeš in Miran Zupančič.

Tako kot lani se bo na preizkusu letalnice bratov Gorišek, ta bo na sporedu predvidoma med 10. in 11. uro, prvi po zaletišču spustil Jaka Rus, ki je bil za "poizkusnega zajčka" izbran med 40 kandidati.

Direktor Zavoda za šport RS Planica Jelko Gros za letos napoveduje polete med 225 metri in 230 metri, za prihodnje leto pa po prenovi velikanke organizatorji napovedujejo vrnitev svetovnega rekorda v meko smučarskih poletov - Planico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.