Šport > Zimski športi
5 ogledov

Rus bo spet prvi preizkusil letalnico

poleti Planica letalnica navijači 2010 Žurnal24 main
Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici se bo začel z današnjim uradnim preizkusom letalnice.

Slovenijo bo v četrtkovih kvalifikacijah zastopalo 13 skakalcev na čelu z Robertom Kranjcem in Petrom Prevcem, planiški konec tedna pa bo zaradi slabše forme izpustil dvakratni mladinski svetovni prvak Jaka Hvala.

Poleg že omenjenih asov bodo na finalu sezone slovenske barve zastopali še Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič, Jurij Tepeš in Miran Zupančič.

Tako kot lani se bo na preizkusu letalnice bratov Gorišek, ta bo na sporedu predvidoma med 10. in 11. uro, prvi po zaletišču spustil Jaka Rus, ki je bil za "poizkusnega zajčka" izbran med 40 kandidati.

Direktor Zavoda za šport RS Planica Jelko Gros za letos napoveduje polete med 225 metri in 230 metri, za prihodnje leto pa po prenovi velikanke organizatorji napovedujejo vrnitev svetovnega rekorda v meko smučarskih poletov - Planico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.