Šport > Zimski športi
31 ogledov

Orli bodo v Planici leteli brez Hvale

Kranjec Ozzy pes Planica svetovni pokal smučarski skoki poleti Boštjan Tacol
Finale svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici se bo začel s sredinim uradnim preizkusom letalnice. Slovenijo bo v četrtkovih kvalifikacijah zastopalo 13 skakalcev z Robertom Kranjcem in Petrom Prevcem na čelu, planiški konec tedna pa bo zaradi slabše forme izpustil dvakratni mladinski svetovni prvak Jaka Hvala.

Poleg že omenjenih asov bodo na finalu sezone slovenske barve zastopali še Matic Benedik, Jernej Damjan, Nejc Dežman, Rok Justin, Matic Kramaršič, Žiga Mandl, Andraž Pograjc, Matjaž Pungertar, Anže Semenič, Jurij Tepeš in Miran Zupančič.

Vodja predskakalcev Ivo Zupan pa je obenem odločil 25 tekmovalcev, ki bodo konec tedna opravljali to odgovorno nalogo. Znano je, da se bo tako kot lani prvi po zaletišču spustil Jaka Rus. Ob njem bodo vlogo predskakalca opravljali Rok Urbanc, Gašper Vodan, Matej Dobovšek, Rožle Žagar, Aleš Hlebanj, Ernest Prislič, Gašper Berlot, Marjan Jelenko, Matic Plaznik, Gašper Klinec, Primož Pikl, Gašper Martinčič, Jaka Kosec, Žiga Tomazin, Dejan Žujič in Tomaž Naglič (vsi Slovenija), Thomas Thurnbichler, Björn Koch, Chris Stauder, Lukas Müller (vsi Avstrija) in Markus Eisenbichle, Daniel Wenig, Tobias Bogner in Marinus Kraus (vsi Nemčija).

Sredin preizkus letalnice bratov Gorišek bo predvidoma med 10. in 11. uroNa poletih konec tedna v Planici Avstrije ne bosta zastopala Thomas Morgenstern in Andreas Kofler, člana zmagovite avstrijske olimpijske ekipe iz Vancouvra. Morgenstern si še ni opomogel po poškodbi desnega kolena, ki jo je staknil na svetovnem prvenstvu v Italiji, Kofler pa je odpovedal nastop zaradi slabše pripravljenosti.

Ne bo prekinil rehabilitacije zaradi Planice

"Okrevanje poteka po načrtih. A zdaj ne bom prekinjal rehabilitacije zaradi Planice. Rad bi se izognil obremenitvam, ki so prisotne na tekmi," je svojo odločitev v torek v Celovcu pojasnil trikratni olimpijski prvak Morgenstern.

Prvo ime avstrijske ekipe ostaja Avstrijec Gregor Schlierenzauer, ki bo v Planici naskakoval jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu. Slednji je letos že osvojil svetovni pokal v smučarskih skokih, pred Planico pa vodi tudi v posebnem seštevku letalcev. V ekipi so še Wolfgang Loitzl, Manuel Fettner, Martin Koch, Stefan Kraft in Michael Hayböck.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.