Rusi in Švedi dali deset, dobili nič

Foto: Žurnal24 Aleksander Ovečkin in ostali Rusi so se poigrali s Finci. (Foto: Reuters)
Ruska in švedska reprezentanca sta svojima nasprotnikoma namenili porcijo po pet zadetkov. Četrtfinale: Rusi s Kanadčani, Finci s Čehi, Švedi z Danci, Švicarji pa z gostitelji Nemci.
Oglej si celoten članek

Ekipa Rusije se je poigrala s Finci, ki jih je odpravila s kar 5:0, ter kot edina neporažena ekipa napredovala s polnim izkupičkom. Enak izid je bil tudi na tekmi med Švedsko in Švico. Švedi so Švicarje premagali s 5:0.

Nemško moštvo se je prvič v sedmih letih uvrstilo v četrtfinale, ko je v Kölnu z 2:1 odpravilo Slovaško. Med četrtfinalisti je tudi izbrana vrsta Češke, ki je s 3:2 premagala olimpijske prvake iz Kanade, ki so tudi napredovali v četrtfinalne boje. V sredo imajo hokejisti prost dan, v četrtek pa so na sporedu četrtfinalne tekme. Rusi se bodo pomerili s Kanadčani, Finci s Čehi, Švedi z Danci, Švicarji pa z gostitelji prvenstva Nemci.

S tekmo zadnjega kola se je v ligi za obstanek za štiri ekipe končalo svetovno prvenstvo svetovne skupine v Nemčiji. V nižjo ligo – divizijo I – se selita reprezentanci Italije in Kazahstana. Slednji so danes s 3:5 (2:3, 0:1, 1:1) klonili pred Francijo. V svetovni skupini, kjer bosta prihodnje leto na SP na Slovaškem v elitni konkurenci igrali Slovenija in Avstrija, sta ostali reprezentanci ZDA in Francije.

SP elitne divizije, izidi:

skupina E (Köln):

Slovaška : Nemčija 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Rusija : Finska 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)

Lestvica: 1. Rusija 15 točk, 2. Finska 9, 3. Nemčija 7, 4. Danska 6, 5. Belorusija 5, 6. Slovaška 3

skupina F (Mannheim):

Kanada : Češka 2:3 (1:1, 0:2, 1:0)
Švica : Švedska 0:5 (0:1, 0:2, 0:2)

Lestvica, 1. Švedska 12 točk, 2. Švica 9, 3. Češka 9, 4. Kanada 6, 5. Norveška 6, 6. Latvija 3

za obstanek (Köln/Mannheim):

Kazahstan : Francija 3:5 (2:3, 0:1, 1:1)

Lestvica: 1. ZDA 7 točk, 2. Francija 6, 3. Italija 4, 4. Kazahstan 0*


* opomba: Kazahstan in Italija se selita v divizijo I.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.