Rusi nočejo igrati s Kosovom

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruski minister športa in predsednik Ruske nogometne zveze Vitalij Mutko je napovedal, da se ruska reprezentanca ne bo merila s Kosovom, dokler države ruska politika ne bo uradno priznala.
Oglej si celoten članek

Zaradi tega je Vitalij Mutko že pozval vodstvo Evropske nogometne zveze (UEFA), ki je v sredo Kosovo sprejela v svoje vrste, da državi ne uvrsti v isto kvalifikacijsko skupino za naslednja velika tekmovanja.

"Rusija je bila proti predlogu, da Uefa sprejme Kosovo. Toda večina je odločila drugače in to moramo spoštovati. No, naredili bomo vse, da se izognemo tekmam proti kosovski reprezentanci, dokler se politično ne reši vprašanja priznanja države," je dejal Mutko.

Kosovo je v sredo v Budimpešti postala 55. članica UEFA, naslednje leto naj bi jo sprejela tudi Mednarodna nogometna zveza. Srbija je že napovedala, da se bo na odločitev pritožila na Mednarodno športno razsodišče v Lozani.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.