Rusija, adijo, pozdravljena Slovenija!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenska reprezentanca v 3x3 košarki je po izključitvi Rusije dobila priložnost za nastop na svetovnem prvenstvu.
Oglej si celoten članek

Izvršni odbor Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) je potrdil izključitev Rusije in Belorusije s prihodnjih tekmovanj. Prav tako do preklica v teh dveh državah ne bo potekalo nobeno tekmovanje pod okriljem Fibe. Zaradi teh ukrepov bo v moškem delu svetovnega prvenstva, ki bo med 21. in 26. junijem v Antwerpnu, priložnost dobila Slovenija.

Fiba Hladen tuš za Rusijo je voda na mlin Sloveniji

Na SP v Belgiji bo tako v moški kot ženski konkurenci nastopilo po 20 reprezentanc, so sporočili iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS). Reprezentance so razdelili v štiri skupine, Slovenci pa bodo igrali v predtekmovalni skupini D skupaj z Belgijo, ZDA, Avstrijo in Egiptom.

Prvouvrščena reprezentanca se bo uvrstila neposredno v četrtfinale, druga in tretja pa bosta odigrali dodatno tekmo za preboj med najboljših osem proti tekmecem iz skupine A.

* Sestava skupin na SP v košarki 3x3:
- skupina A: Srbija, Francija, Portoriko, Brazilija, Nova Zelandija;
- skupina B: Litva, Nemčija, Mongolija, Tajvan, Čile;
- skupina C: Latvija, Nizozemska, Poljska, Japonska, Kitajska;
- skupina D: Belgija, ZDA, Avstrija, Egipt, Slovenija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.