Rusinje na evropskem vrhu

Foto: EPA
Foto: EPA
Rusinje so v nedeljo v Lodžu po zmagi nad Turčijo (59:42) v finalu evropskega prvenstva še tretjič osvojile naslov najboljših košarkaric stare celine. V malem finalu so bile Francozinje boljše od Čehinj.
Oglej si celoten članek

V Lodžu se je v nedeljo s finalom končalo žensko evropsko prvenstvo v košarki. Nove evropske prvakinje so postale Rusinje, ki so v finalu z 59:42 premagale Turčijo. Nekdanje prvakinje Francozinje so osvojile bronasto kolajno. V malem finalu so bile boljše od reprezentance Češke (63:56).

Rusinje so se z zmago na prvenstvu neposredno kvalificirale na poletne olimpijske igre, ki bodo prihodnje leto v Londonu.

Rusinje, šestkratne finalistke evropskih prvenstev, so osvojile tretji naslov najboljših košarkaric stare celine. Veliko presenečenje prvenstva ekipa Turčije, ki je izločila branilke naslova Francozinje, je s srebrom osvojila svoje sploh prvo odličje na EP.

Najboljša igralka finala je bila Marija Stepanova z 18 koši in 12 skoki, najkoristnejša igralka prvenstva Jelena Daniločkina pa je dodala 12 košev. V turški ekipi je edina dvomestno število košev dosegla Birsel Vardarli (10).

Naslednje prvenstvo bo čez dve leti v Franciji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.